Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Aanrijdingen A10-Oost
18-9-2001. Op de A10-Oost zijn maandag tijdens de ochtendspits bij twee verkeersongevallen, waarbij acht autos en bestelbusjes waren betrokken, drie gewonden gevallen. De drie vrouwelijke slachtoffers, twee van 50 en één van 21 jaar, zijn per ambulances naar ziekenhuizen overgebracht en mochten na behandeling naar huis. Vier autos werden afgevoerd door kraanwagens.
Het eerste ongeval ontstond toen een automobilist een andere auto sneed. Bij dit ongeval waren drie autos betrokken. Als gevolg van dit ongeval ontstond een file. Aan het einde van die file vond later een aanrijding tussen vijf autos plaats. Het betrof hier een zogenaamde kop- staartaanrijding, waarbij drie gewonden vielen. Het wijkteam Autosnelwegen handelt het ongeval af.
Ramkraak boekwinkel
18-9-2001. Zondagmorgen rond 07.40 uur is er een ramkraak gepleegd op een boekenzaak aan het Christiaan Huygensplein. De inzittenden, twee mannen met bivakmutsen, reden met een vermoedelijk gestolen Ford Escort de pui aan diggelen. Het is nog niet duidelijk of de daders ook daadwerkelijk binnen zijn geweest en of er wat gestolen is. De rode auto werd later teruggevonden in Buitenveldert.


---

Auto in brand
18-9-2001. Maandagavond rond 20.00 uur rukte de brandweer uit voor een brandende auto op de rijksweg A2. De auto was kort daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding en vloog in brand toen de eigenaar hem probeerde te starten. De brand werd snel geblust en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Terrorisme-teksten op winkel
18-9-2001. Maandag rond middernacht arresteerde de politie een 20-jarige man in verband met betrokkenheid bij het plaatsen van ongewenste leuzen op een winkel aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Twee andere verdachten die door de politie werden achtervolgd, wisten te ontkomen. De verdachte wordt morgen voorgeleid voor de officier van justitie op verdenking van onder andere openlijke geweldpleging (tegen goederen).

Een voorbijganger waarschuwde een passerende politie-eenheid dat drie mannen teksten op een winkel spoten. De agenten parkeerden hun surveillanceauto een stuk verder en namen poolshoogte. Toen ze constateerden dat er in relatie tot recente gewelddadigheden in New York een tekst pro-terrorisme was aangebracht, gingen de agenten direct tot actie over. Tijdens een achtervolging werd een van de betrokkenen aangehouden. Een gebruikte spuitbus is in beslag genomen.

De politie vindt het ongepast de gebruikte teksten weer te geven. Naast de teksten was ook een hakenkruis aangebracht. De teksten en het hakenkruis zijn inmiddels verwijderd.

---

Gestolen fietsen
18-9-2001. Op het Singel in de buurt van het Spui vond gisteravond een schermutseling plaats om een gestolen fiets. Een slachtoffer van fietsendiefstal zag een andere man met zijn fiets voorbijkomen. De gealarmeerde politie arresteerde de 41-jarige verdachte. Hij is ingesloten.

In de hal van het Centraal Station arresteerde de politie twee mannen die een vermoedelijk gestolen fiets aan elkaar verkochten. De verdachten werden op heterdaad betrapt en naar een politiebureau overgebracht. Ze krijgen een proces-verbaal voor diefstal en/of heling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie