Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aaslagformulier kijk- en luistergeld voor Vlamingen

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap PERSMEDEDELING VAN HET MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 17

SEPTEMBER 2001

Toch nog kijk- en luistergeld betalen voor 2001

Vanaf dinsdag 18 september zullen heel wat Vlamingen een aanslagformulier voor het kijk- en luistergeld in hun brievenbus vinden. Misschien zullen zij vreemd opkijken, omdat zij vernomen hebben dat de Vlaamse regering het kijk- en luistergeld wil afschaffen. Doch die afschaf- fing kan pas vanaf 2002. Tot eind 2001 blijft het kijk- en luistergeld dus verplicht. Het aanslagbiljet dat nu verspreid wordt, heeft betrekking op 2001, en moet dus volledig betaald worden.

Door de recente staatshervorming na het Lambertmont- akkoord gaat de bevoegdheid over het kijk- en luistergeld vanaf 2002 over van de federale overheid naar de Vlaamse overheid. Van zodra ze bevoegd is, heeft de Vlaamse regering de intentie om het tarief op nul te brengen, zodat de belastingplichtigen in Vlaanderen geen kijk- en luistergeld meer verschuldigd zullen zijn in de toekomst.

Maar voor dit jaar, tot eind december 2001 dus, blijft het kijk- en luistergeld bestaan. De helft van de Vlamingen heeft het kijk- en luistergeld voor dit jaar al in het voorjaar betaald. Maar de mensen van wie de fami- lienaam begint met een letter van K tot Z krijgen hun aanslagformulier pas in het najaar. Ook voor hen heeft de aanslag betrekking op het jaar 2001. Zij moeten het kijk- en luistergeld dus nog voor het volledige bedrag betalen. Dat moet vr 30 november 2001. Niet-betaalde belastingen zullen door de Belastingdienst voor Vlaanderen van rechtswege ingevorderd worden, zoals wet- telijk voorgeschreven.

persinfo: Els Vermeir, woordvoerster
administratie ABAFIM van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap
Tel. 02 553 48 07

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie