Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sauber zoekt coureur voor opvolging Raikkonen

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Jos Verstappen Info Page
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen Info Page

Live is more! Trust Jos

Sauber zoekt coureur

(18 september 2001) Peter Sauber lijkt de ultieme winnaar nu zijn pupil Raikkonen volgend jaar voor McLaren gaat rijden. Dat er intensief onderhandeld werd zal iedereen duidelijk zijn. Opvallend was dat Ron Dennis en Norbert Haug zich niet aan de onderhandelingstafel bevonden maar dat deze deal tussen Mercedes directeur Jürgen Hübbert en Peter Sauber gedaan werd. Hübbert is namelijk een goede vriend van Peter Sauber.

Toch blijkt dat Raikkonen zelf ook ver moest gaan. Zelfs zo ver dat hij dreigde volgend jaar niet met een Sauber aan de start te komen. Voor een geschat bedrag van $15 miljoen deed de Zwitserse teambaas ertoe besluiten de jonge Fin te laten gaan.

Uiteraard is zo'n bedrag bijzonder welkom want Sauber moet nog altijd $25 miljoen per jaar aan Ferrari betalen voor het leasen van een Modena achterkant. Overigens blijkt dat Sauber voorlopig Ferrari trouw zal blijven want Mercedes deed geen aanbod voor F1 motoren aan de Zwitsers. In elk geval wordt moed beloond; Sauber heeft het toch maar aangedurfd om de onervaren Raikkonen onder contract te nemen.

Wie de vervanger van Raikkonen gaat worden is onduidelijk. Naar zeggen heeft Frentzen al contact met Sauber gehad maar het lijkt niet aannemelijk omdat de Duitser eind 1996 niet bepaald op vriendelijke wijze afscheid nam van het team. Wellicht dat Marcel Fässler, de Zwitserse DTM coureur en Mercedes protégee, een aannemelijke optie is.

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie