Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitspraak Verdrinkingsdood baby R. Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Verdrinkingsdood baby R.

Bron: Hoge Raad der Nederlanden 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 18-09-2001

SAMENVATTING DOOR DE GRIFFIER VAN DE HOGE RAAD DER NEDERLANDEN, BUITEN VERANTWOORDELIJKHEID VAN HET COLLEGE

Op dinsdag 18 september 2001 heeft de Hoge Raad (Strafkamer) uitspraak gedaan in zaak nr. 00227/01. In deze zaak heeft het Gerechtshof te Leeuwarden op 29 januari 2001 de verdachte veroordeeld tot acht jaren gevangenisstraf terzake van A. "doodslag" en B. "onttrekking van een minderjarige aan het wettig over hem gesteld gezag, terwijl de minderjarige beneden de twaalf jaren oud is". Het slachtoffer was de baby R., die nog geen jaar oud was en die door verdrinking om het leven is gekomen.

In het cassatieberoep wordt de bewijsconstructie van het Hof bestreden. De redenering die het Hof heeft gevolgd is feitelijk van aard. In cassatie wordt (slechts) getoetst of de redenering en de gevolgtrekkingen begrijpelijk zijn. Het oordeel van het Hof doorstaat die toets, zodat de Hoge Raad het cassatieberoep verwerpt en de uitspraak van het Hof in stand blijft.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD3530

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie