Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede dubbel expositie bij Gronings internetbedrijf TTY

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persberichtPERSBERICHT

TWEEDE DUBBEL EXPOSITIE BIJ GRONINGS INTERNETBEDRIJF TTY

GRONINGEN, 18 september 2001 - Na de succesvolle eerste expositie zal op 7 oktober aanstaande wederom een dubbel expositie plaats vinden in het pand van het Groningse internetbedrijf TTY Internet Solutions. Ditmaal worden er schilderijen getoond van Stefan de Keijser en Pim de Hart.

Dubbel expositie
Sinds TTY Internet Solutions haar pand aan de Asingastraat in Groningen betrokken heeft, biedt zij jonge kunstenaars de ruimte om te werken. In het pand is namelijk een grote ruimte ingericht als atelier. Tevens wordt er iedere drie maanden een dubbel expositie in het pand georganiseerd. Per expositie krijgen twee talentvolle kunstenaars de kans om hun werk aan het Groningse publiek te tonen. Tijdens de tweede expositie zijn dit Stefan de Keijser en Pim de Hart.

Overeenkomsten
Ogenschijnlijk hebben internet en kunst maar weinig met elkaar gemeen. Volgens TTY zijn er echter veel overeenkomsten te ontdekken. Zonder creativiteit zijn beide ondenkbaar. Tevens leggen zowel internet als kunst zich toe op het streven naar verandering en het verleggen van grenzen. Zowel de kunstenaars als de medewerkers van TTY zien het als een voordeel dat ze onder één dak zitten, omdat ze op veel manieren van elkaar kunnen profiteren. De kunstenaars kunnen inspiratie halen uit het werk van TTY en andersom kan het internetbedrijf ideeën opdoen door de kunstwerken. Virtuele creaties ontstaan naast tastbare creaties.

Kunstenaars
Het werk van Stefan de Keijser is figuratief. De beelden zijn speels en modern. Opvallend kleurgebruik en bijzondere composities kenmerken zijn schilderijen. Om zijn beeld kracht bij te zetten maakt de schilder gebruik van een verscheidenheid aan materiaal. In de schilderijen van Pim de Hart spelen eenvoud en helderheid een grote rol. De schilderijen kenmerken zich door strakke lijnvoeringen, heldere kleurvakken en eenvoudige composities. Belangrijke thema's in het werk van de Hart zijn puurheid, onschuld, geluk, het lot en goed versus kwaad.

Locatie
Als locatie voor de expositie wordt het pand van TTY gebruikt. Het internetbedrijf heeft zich sinds januari 2001 in het geschiedenisrijke pand gevestigd. Daarvoor waren onder meer de woningbouwvereniging, een sportschool, een pianomagazijn en een poppentheater in het pand gehuisvest. Het karakter van het poppentheater is door TTY zoveel mogelijk in tact gehouden. Het pand is opgedeeld in meerdere ruimtes en in felle kleuren geschilderd, waardoor een inspirerende, creatieve werkplek is ontstaan


Tijd en datum
Datum: zondag 7 oktober van 11:00 tot 18:00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Het pand van TTY Internet Solutions aan de Asingastraat 7 te Groningen.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.tty.nl, via e-mail (info@tty.nl) of bel TTY op 050 5792333

Noot voor de pers (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie