Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 september 2001

Geslagen Leiden (D4) Een 25-jarige man uit Leiden heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Zondagmorgen 16 september fietste hij rond 04:00 uur over de Herengracht toen hij van een mannelijke voetganger zonder aanleiding een stomp in het gezicht kreeg. De man kwam de fietser aan de linkerzijde van de weg tegemoet lopen. Bij het passeren kreeg de fietser een stomp waardoor hij op straat viel. Hij liep een bloedneus op en bezeerde bij de val zijn hoofd. Het bleef bij één klap, waarna het slachtoffer naar huis is gegaan. Bij de aangifte heeft hij een beschrijving van de dader aan de politie kunnen geven.

Beroofd Leiden (D4)
Een 58-jarige vrouw uit Voorschoten is maandagmiddag 17 september op de Oranjeboomstraat beroofd van haar handtas. De vrouw had rond 18:00 uur de auto geparkeerd op de Singel en liep de stad in. Door een passerende brommerrijder werd haar handtas rijdende weg uit haar hand gegrist. Bij de aangifte heeft de vrouw een beschrijving van de dader kunnen geven. Haar handtas werd later die avond in de bosjes bij een speelplaats langs de Witte Singel teruggevonden. De inhoud was op een geldbedrag na compleet.

Bedreigd en beroofd Leiden (D4) Een 40-jarige man uit Leiden is dinsdasgmorgen 18 september in de Sint Aagtenstraat bedreigd en beroofd. Rond 01:30 uur liep de man vanaf de Beestenmarkt de Steenstraat in, toen hij op de schouder werd getikt. De man werd vervolgens door twee onbekende mannen met een mes bedreigd en mee de Sint Aagtenstraat in genomen. Daar waren nog twee mannen die zijn zakken doorzochten en hem beroofden van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Daarna fietsten de vier weg in de richting van het Noordeinde. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Ongeval met aanhoudingen Alphen aan den Rijn (D5) Op maandag 17 september vond omstreeks 17.30 uur een ongeval plaats op de Rijksweg N11. Ter hoogte van de Leidse Schouw was een Opel Corsa over de kop geslagen en in de berm tot stilstand gekomen. Volgens getuigen gebeurde dit na een aantal onverantwoorde inhaalmanoeuvres Drie inzittenden waren na het ongeval te voet vertrokken. Na verloop van tijd werden drie mannen van 34, 35 en 42 en een 45 jarige vrouw aangehouden in verband met het feit dat zij de plaats van het ongeval verlaten hadden zonder hun identiteit kenbaar te hebben gemaakt. . Ze zijn in het Elisabethziekenhuis onderzocht aan hun verwondingen. Bij twee van mannen werd een ademanalyse uitgevoerd. Zij hadden een ademanalyse van 735 en 540. Er wordt nog onderzocht wie de auto heeft bestuurd en wat de exacte toedracht is van het ongeval. De vier zijn van Poolse afkomst en worden overgedragen aan de vreemdelingendienst. Eén van hen moet tevens nog een openstaande boete van f 750,- betalen.

Rijden onder invloed op bromfiets Gouda (D7)
Een 36 jarige man uit Gouda is maandag 17 september omstreeks 17.00 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De man had op de Raam gereden en was ter hoogte van de Aaltje Bakstraat met zijn bromfiets ten val gekomen. Bij de afhandeling van het ongeval kregen de agenten het vermoeden van alcoholgebruik. Op het politiebureau bleek de man een ademalcoholgehalte te hebben van 305. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Aanhoudingen na poging inbraak Haastrecht (D8) Een 22 jarige man uit Den Haag en twee 23 jarige mannen uit Gouda en Den Haag zijn dinsdag 18 september aangehouden op verdenking van poging inbraak. De mannen werden betrapt toen zij op de Hoogstraat probeerden een pand binnen te komen. Het drietal was volgens getuigen met een auto weggereden. Deze auto werd door agenten op de Provincialeweg 28 bij de Texaco aangetroffen. De drie inzittende konden in de omgeving daarvan worden aangehouden. Het drietal wordt vandaag verhoord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie