Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autokraker botst onder invloed op auto in Harmelen

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.40 uur
Autokraker botst onder invloed op auto

HARMELEN Op maandag 17 september is een vluchtende autokraker met zijn auto frontaal op een andere auto gereden.

Rond acht uur in de avond betrapte een getuige een man die bij de bibliotheek aan de Willem Alexanderlaan in Harmelen in een auto inbrak. De autokraker reed weg in een auto. De getuige gaf het kenteken van de auto en een signalement van de verdachte aan de politie door. Vlak daarna kwam de melding binnen van een frontale aanrijding op de Meerndijk in De Meern. Het bleek te gaan om de auto van de autokraker die op de verkeerde weghelft had gereden en daar frontaal op de auto van een 22-jarige automobilist uit De Meern botste. De verdachte, een 30-jarige man uit Utrecht, raakte bij de aanrijding licht gewond. Hij kon ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld en is daarna op het politiebureau ingesloten. De automobilist uit De Meern raakte niet gewond. Beide auto`s werden totaal vernield.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de verdachte 465 ug/l (1,20 promille), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille.

In de buurt van de Willem Alexanderlaan in Harmelen waar de verdachte betrapt werd, bleken meerdere auto`s te zijn opengebroken. De politie stelt een onderzoek in of deze feiten door deze verdachte zijn gepleegd.

Geen overtredingen

MAARSSEN / TIENHOVEN Op maandag 17 september heeft de politie snelheidscontroles gehouden.

De controles vonden middels de lasergun tussen één en twee uur in de middag op de Maire Hofstedelaan in Maarssen en op de Oudedijk in Tienhoven plaats. Géén van de ruim 90 gecontroleerde bestuurders reed te hard.

Vrouw valt met fiets

OUDEWATER Op maandag 17 september is een fietsster gevallen en daarbij gewond geraakt.

Rond half één in de middag reed een 59-jarige vrouw uit Washington (VS) met haar fiets over de Noord Linschoterzandweg. Zij maakte deel uit van een groep die een fietstocht door Nederland maakte. Zij raakte met haar fiets in de berm, verloor daar de macht over het stuur en kwam met de fiets ten val. Daarbij probeerde ze de klap op te vangen door haar voet neer te zetten. Hierdoor verzwikte zij haar enkel, die snel dik werd. Per ambulance is zij voor onderzoek naar het UMC in Utrecht vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie