Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bodegravense wethouder draagt CDA-lijsttrekkerschap over

Datum nieuwsfeit: 18-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bodegraven
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Bodegraven

wethouder Karssen draagt CDA-lijsttrekkerschap over

Na 16 jaar lijsttrekkerschap, vanaf 1986, vier verkiezingen achtereen; 1986, 1990, 1994 en 1998 heeft wethouder Karssen besloten het lijsttrekkerschap van het CDA over te dragen. Hij is van mening dat het belangrijk is dat het CDA in Bodegraven op tijd nieuw élan uitstraalt. "Het lijkt mij verstandig de CDA-fakkel over te dragen aan een nieuwe lijsttrekker, zodat het proces van vernieuwing dat bij de vorige verkiezingen is ingezet een vervolg krijgt."

In goed overleg met het partijbestuur heeft Karssen besloten zich niet meer beschikbaar te stellen als lijsttrekker van het CDA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De nieuwe lijsttrekker wordt waarschijnlijk de fractievoorzitter Paula van den Burg. Mevrouw Van den Burg heeft zich in de afgelopen twee raadsperiodes ontwikkeld als een geëngageerd raadslid, dat heel duidelijk politieke keuzes helder weet te maken naar de bevolking. Zij is volgens Karssen een perfecte kandidaat lijsttrekker. "Zij heeft het élan en de uitstraling dat past bij het CDA. Ik spreek graag mijn steun en vertrouwen in haar uit."

De beslissing viel Karssen niet makkelijk. Hij doet het werk met veel plezier, het vraagt een forse inzet maar geeft naast veel kritiek ook heel veel genoegdoening door de behaalde resultaten. Nog weer een periode het lijsttrekkerschap vervullen en wethouderskandidaat zijn, is voor hem een aantrekkelijke gedachte en zijn gezondheid en leeftijd staan het niet in de weg.

Karssen trekt zich niet abrupt terug uit de plaatselijke politiek. Hij biedt het CDA bestuur en de fractie nog graag zijn kennis en expertise aan. Hij is bereid de komende verkiezingen in de luwte mee te doen.

Terugkijkend op zijn tijd als wethouder vindt Karssen dat er samen met de coalitiepartners veel tot stand is gebracht, zeker op het gebied van de ruimtelijke ontwikkeling en volkshuisvesting, de verkeerstructuur en economische bedrijvigheid. Ook op het gebied van welzijn en onderwijs is veel bereikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie