Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-09-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 15.30 uur) Woensdag 19 september 2001

Brunssum, woninginbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Wenckebachstraat te Brunssum. Een achterdeur werd met een breekvoorwerp door de onbekende inbreker geforceerd waarna de benedenverdieping werd doorzocht. De bewoner ontdekte woensdagmorgen dat uit zijn woning twee boormachines, een dvd-speler, een GSM, een rijbewijs en een paspoort waren ontvreemd. Hij heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Heerlen, snelheidscontroles:
In Heerlen hebben op dinsdag 18 september 2001 tussen 07.30 en 14.30 uur op verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. De plaatsen waar gecontroleerd werd betreffen de Kerkraderweg, de J.F. Kennedylaan en de Caumerweg. In het totaal controleerde de radarauto de snelheid van 1315 motorvoertuigen waarvan 120 bestuurders harder reden dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gerede snelheid bedroeg 74 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Op de Bredastraat in Heerlen vond tussen 10.45 en 15.00 uur een verkeerscontrole plaats.
Hier werden 22 automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van de verplichte autogordel. Een hiervan reed in zijn auto terwijl deze niet meer APK gekeurd was.
Daarnaast werden drie bromfietsbestuurders bekeurd wegens het niet dragen van de verplichte helm. Een bestuurder van een bromfiets bleek de leeftijd van 16 jaar nog niet bereikt te hebben, terwijl een bromfietsbestuurder reed met een opgevoerde bromfiets.

Heerlen, hennepoogst aangetroffen:
Na een melding van overlast van de reuk van vermoedelijk hennep, gedaan via de drugsklachtenlijn van de gemeente Heerlen, stelde de politie dinsdagmiddag 18 september 2001 een onderzoek in. In de woning waar de overlast vandaan kwam, aan de Uiverstraat, werden 66 hennepplanten aangetroffen die te drogen hingen. Deze zijn door de politie in beslag genomen. De gebruiker van de woning was niet ter plaatse. Medewerkers van Essent hebben de stroommeter meegenomen om naar mogelijk illegaal gebruik van stroom een onderzoek in te stellen. Tegen de bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt. Zijn identiteit is bekend maar is nog niet gehoord door de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie