Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Handhaving schorsing baggerfusie Ballast Nedam en HBG

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Bron: Ballast Nedam
Zoek soortgelijke berichten

Nummer 2001.018

Datum 19 september 2001

Persbericht

ONDERNEMINGSKAMER HANDHAAFT SCHORSING BAGGERFUSIE BALLAST NEDAM EN HBG

De Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam heeft hedenmiddag de verzoeken afgewezen van Ballast Nedam N.V. en HBG, Hollandsche Beton Groep nv, om de tijdelijke schorsing van de fusieovereenkomst inzake hun baggeractiviteiten op te heffen. De Ondernemingskamer heeft aanvullend onderzoek gelast.

De Ondernemingskamer geeft als belangrijkste overweging voor deze beslissing, dat er nog onvoldoende feiten ter beschikking staan om tot een gefundeerd oordeel te komen.

Ballast Nedam is bijzonder teleurgesteld over deze verdere vertraging bij het tot stand brengen van het nieuwe baggerbedrijf. Ballast Nedam lijdt hierdoor aanzienlijke schade omdat de bedrijfsvoering hierdoor negatief wordt beïnvloed en de geplande synergetische voordelen nog niet worden gerealiseerd.

Ballast Nedam houdt onverkort vast aan het met HBG gesloten contract en beraadt zich op juridische mogelijkheden om de fusieovereenkomst alsnog op korte termijn tot uitvoering te brengen.

Inlichtingen Ballast Nedam N.V afdeling Public Relations telefoon (020) 5 45 34 35 www.ballast-nedam.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie