Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Studies in the Neurobiology of experimental panic

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Promotie drs. K.R.J. Schruers
in de Faculteit der Geneeskunde.
Studies in the Neurobiology of experimental panic. Promotor: Prof.dr. E.J.L. Griez; co-promotor: dr. R. van Diest. Woensdag 19 september, 14.00 uur.

Dit proefschrift gaat over de hersenprocessen die een rol spelen bij paniekaanvallen zoals die voorkomen bij mensen met een paniekstoornis. Er werd gebruik gemaakt van een koolstofdioxide inhalatietest als model om deze verschijnselen te bestuderen en om na te gaan welke stoffen de reactie hierop beïnvloeden. Zo bleek verlaging van serotonine in de hersenen, de stof via welke anti-paniek medicijnen hun werking uitoefenen, de reactie op de test sterk te verhogen. Verhoging van serotonine had daarentegen juist een remmend effect. Waarschijnlijk is het "alarmsysteem" in de hersenen van deze mensen overactief en heeft serotonine hierop een regelende invloed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie