Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startschot beeldend kunstproject Star & Arts in Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 19 september 2001 Persbericht nr. 176

Uitnodiging aan de pers

Startschot beeldend kunstproject Star &Arts

Op zaterdag 15 september a.s. vindt in de gemeente Stadskanaal het startschot van het beeldende kunstproject Star & Arts plaats. Deze officiële start vindt plaats tijdens de open dag van de museumspoorlijn STAR (Stichting Stadskanaal Rail). Op het STAR-rangeerterrein in Stadskanaal staat een wagon, waar vanaf 13.30 uur onder het genot van een kopje koffie, informatie zal worden gegeven over het project. Iedereen kan daar alvast kennis maken met Star & Arts.

In de maanden juni en juli 2002 vindt langs de museumspoorlijn van de STAR het beeldende kunstproject Star & Arts plaats. Star & Arts is een project van het Regionaal Cultuurplan Oost-Groningen, een samenwerkingsverband tussen Oost-Groninger gemeenten (Bellingwedde, Menterwolde, Pekela, Reiderland, Scheemda, Stadskanaal, Veendam, Vlagtwedde, Winschoten) en de Provincie Groningen. Het vertouwde Oost-Groninger landschap krijgt tijdelijk een ander gezicht. Langs het traject Veendam-Musselkanaal van de museumspoorlijn STAR verrijzen op voormalige stationslocaties tal van kunstwerken. De kunstwerken worden gemaakt door kunstenaars in nauwe samenwerking met de Oost-Groninger bevolking. Naast deze kunstwerken wordt een 'bouw je eigen website'-project voor jongeren georganiseerd.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Elles Bulder: 0597-593464 of met de gemeente Stadskanaal, Simone La Brijn: 0598-631428.
Of met
Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, 050-3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie