Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De scholen zijn weer begonnen in Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen. Dit geldt voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat er weer veel kinderen op de fiets door Capelle rijden. Weggebruikers let dus weer goed op hen! Het verkeer in ons land eist dag-in-dag-uit 3 doden, 51 ernstig gewonden en 288 licht gewonden. Dat zijn per jaar 1.160 doden, 19.000 gewonden en 105.000 licht gewonden. Iedere dag opnieuw gebeuren er 2.700 verkeersongevallen. Alle schrikaanjagende bijna-ongevallen vallen hier nog buiten. Wilt u meer weten over deze actie of andere acties van 3VO, dan kunt u mailen naar (info@3vo.nl). Ook kunt u hen op het internet raadplegen op www.3vo.nl.

De gemeente Capelle aan den IJssel doet ook dit jaar weer mee met de jaarlijkse campagne De scholen zijn weer begonnen. Langs de Capelse wegen en rond de scholen ziet u de campagnematerialen in de vorm van posters en spandoeken terug. Daarnaast heeft de politie in samenwerking met de verkeersbrigadiers van de Capelse openbare basisschool De KlimOp vorige week een actie gehouden op de Meeuwensingel. Er zijn flyers aan automobilisten uitgedeeld om hen te wijzen op verantwoord rijgedrag.

Ook dit jaar besteedt de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO weer landelijk aandacht aan de veiligheid van de schoolgaande jeugd. 3VO is vorig jaar ontstaan uit Veilig Verkeer Nederland, de stichting Kinderen Voorrang! en de Voetgangersvereniging.

Voor vragen over de Capelse Verkeersveiligheidscampagne kunt u contact opnemen met de verkeersveiligheidscoördinator, dhr B. van Lent, telefonisch te bereiken op nummer 010-2848715.

Deelnemers aan het verkeer blijf alert!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie