Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lesmateriaal tweede VN-Kindertop

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Lesmateriaal VN-Kindertop (19-21 september)

Van 19 tot 21 september wordt in New York de tweede VN-Kindertop gehouden. De eerste was in 1990. Op de top wordt gekeken naar wat er in tien jaar is bereikt.

Het Centrum voor Mondiaal Onderwijs heeft een Per Expresse uitgebracht waarin de achtergronden van de Kindertop belicht worden: Wat is er terecht gekomen van de mooie voornemens uit 1990? Gaat het wereldwijd beter met kinderen of juist niet? De lesbrief bevat lessuggesties over de verschillende onderwerpen die tijdens de Kindertop aan bod komen (kinderrechten, discriminatie, kindsoldaten, aids).

De website (www.cmo.nl) geeft de officile tekst van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, alsmede een eigen vertaling op het niveau van 10-15-jarigen. Ruime aandacht is er voor de tien aandachtspunten van de campagne 'United Power For Children'. Van armoede tot aids, van onderwijs tot bescherming tegen oorlog, wat is er bereikt en wat moet er nog veranderen?

Per Expresse is een serie lesbrieven over actuele ontwikkelingen in het wereldnieuws. De lesbrieven zijn gekoppeld aan een educatieve website. Zij helpen leerkrachten bij het lesgeven over grote wereldvraagstukken en actuele gebeurtenissen in de bovenbouw van het basisonderwijs en de basisvorming in het voortgezet onderwijs. Ze bieden leerlingen van 10-15 jaar achtergronden bij het wereldnieuws. Het nieuws krijgt een context en er worden verbanden gelegd tussen het dagelijks leven van de jongeren hier en de gebeurtenissen elders op de wereld. Per Expresse is beschikbaar als het nieuws nog nieuws is -binnen twee weken- en leerlingen behoefte hebben aan antwoorden op de vragen die het nieuws bij hen oproept.

De lesbrief met handleiding kost 3,50 en is te bestellen bij: Centrum voor Mondiaal Onderwijs
Postbus 9108
6500 HK Nijmegen
tel. 024-3613074
fax 024-3613014
email: (cmo@nsm.kun.nl)
www.cmo.nl
De lesbrief en handleiding zijn ook met behoud van de originele opmaak gratis te downloaden vanaf http://www.cmo.nl/pe/pe13/pe-13.html en vanaf http://www.kennisnet.nl/perdagwijzer/docent/2001_09_19.html Per Expresse is mogelijk gemaakt door de Europese Unie en Bureau Kennisnet

Met vriendelijke groet namens het CMO,

Antoon Seelen
Centrum voor Mondiaal Onderwijs
Postbus 9108
6500 HK Nijmegen
tel. 024-3613074
fax 024-3613014
email: cmo@nsm.kun.nl
www.cmo.nl
http://www.maak-een-werkstuk.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie