Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SEV organiseert internetdiscussie over intelligente woning

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STUURGR. EXP. VOLKSHUISVESTING

Wonen met een hoog IQ

Wonen met een hoog IQ

SEV organiseert internetdiscussie over de intelligente woning

Wat is wijsheid bij het toepassen van slimme technologie in huis? Wat is er allemaal al mogelijk? Welke prestatie-eisen zijn onontbeerlijk om nieuwbouw én bestaande woningen voor te bereiden op de toekomst? Wat kost zo'n pakket, hoe krijgen we het op enige schaal in VINEX en herstructeringsgebieden geïmplementeerd? En - niet geheel onbelangrijk - wat wil de bewoner eigenlijk?

Na enkele jaren experimenteren op het gebied van domotica organiseert de SEV een openbare internetdiscussie over intelligent wonen. De aftrap is op woensdagmiddag 19 september van 13.00u tot 17.00u. Daarna blijft de discussiebox tot en met woensdagmiddag 3 oktober open (www.id-wijk.nl/discussie). Bedoeling is om met zoveel mogelijk betrokkenen en deskundigen al 'pratende' een eerste proeve van een digilabel op te stellen en tegelijkertijd nut, noodzaak en slagkracht van zo'n instrument te bespreken. De resultaten worden gepresenteerd op het congres ID-wijk: tussen leunstoel en wijde wereld dat op 10 oktober plaatsvindt in Eindhoven. Dit congres behandelt de kansen van ICT voor het leven van alledag in wijk, buurt of dorp. Voor meer informatie id-(wijk@sev.nl) 010 2825075.

De SEV (Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting) is een onafhankelijke stichting voor innovaties op het gebied van bouwen en wonen. Het uiteindelijk doel van de SEV is om mensen beter te laten wonen. ID-Wijk (Intelligente en Duurzame wijk) is een van de experimentenprogrammas van de SEV.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie