Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leesbevorderingsproject Fantasia basisscholen Nieuwkoop

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


FANTASIA IN NIEUWKOOP, NOORDEN EN WOERDENSE VERLAAT

De laatste 2 jaar is op de basisscholen in Nieuwkoop, Noorden en Woerdense Verlaat hard gewerkt aan de introductie van een nieuw leesbevorderingsproject met de naam Fantasia.

Dit project wordt financieel ondersteund door de gemeente Nieuwkoop en wil vooral het plezier in lezen bevorderen. Meer leesplezier heeft een positief effect op het leesniveau. Iedere basisschool heeft nu een leescoördinator. Die is vrijgeroosterd voor dit project en zorgt ervoor dat FANTASIA ingevoerd wordt en begeleidt de komende jaren het project op school.

Met ingang van dit nieuwe schooljaar staat leesbevordering 2 uur per week op het lesrooster. Het is dus geen eendagsvlieg maar een blijvertje. De Openbare Bibliotheek geeft de leescoördinatoren een steuntje in de rug met actuele informatie en advies bij het organiseren van activiteiten. Ook de ouders worden intensief betrokken bij het leesbevorderen.

Zo n groot project vraagt natuurlijk om een feestelijke introductie. Voor de ouders wordt op 1 oktober een informatie-avond georganiseerd in de aula van het Ashram College in Nieuwkoop. De burgemeester opent de avond op ludieke wijze. Daarna worden de ouders geïnformeerd over Fantasia en de nieuwste boeken. Boekhandel Middelkoop zal aanwezig zijn met een boekenstand. De kinderen van de basisscholen verzorgen een tentoonstelling over het thema van de kinderboekenweek Hobby. De openbare bibliotheek is deze avond extra open voor het lenen van boeken. De avond wordt verzorgd door de leerlingen van het Ashram College en Super de Boer.

Op 3 oktober is het feest voor de kinderen op school. Zij mogen verkleed als hun boekenheld op school komen. Het Fantasialied zal gezongen worden als de burgemeester op bezoek komt met de leesvitamines en de CD van het Fantasialied. Super de Boer en Drukkerij de Boer zorgen voor een leuke verrassing. In de openbare bibliotheek wordt een voorleesmarathon gehouden met het boek Matilda van Roald Dahl. Tussen 08.30 en 14.00 uur zullen kinderen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen om de beurt voorlezen uit dit prachtige boek over Matilda die zo graag wil lezen maar dat van haar ouders niet mag. De marathon wordt live uitgezonden door Radio On. Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren.

Op 6 oktober organiseren boekhandel Middelkoop, kunstgenootschap t Reghthuys en openbare bibliotheek de Letterzegge een feestdag op het Regthuysplein in Nieuwkoop rond Fantasia. Om 10.00 uur begint de quiz voor de basisschoolleerlingen over Matilda, Roald Dahl en zijn andere boeken. Om 11.00 uur en 12.30 uur zal striptekenaar Peter Koch in t Reghthuys laten zien hoe met een paar eenvoudige lijntjes onsterfelijke stripfiguren kunnen worden gemaakt. Om 14.00 uur zal Verteltheater Zwaan in t Reghthuys een verhaal voorlezen voor de kleintjes.

Niet voor publikatie:

Voor meer informatie kunt u terecht bij de openbare bibliotheek de Letterzegge

Lindelaan 2a, 2421 VR Nieuwkoop, 0172-573951 / 571984

Coördinator is Mw. Irene van Kessel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie