Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 19-09-2001
Mediaberichten 19 september (11.30 uur)

ROERMOND - Politie basiseenheid Roermond-Centrum sponsort F-jeugd ROERMOND - De basiseenheid Roermond-Centrum sponsort het F1-team van de Roermondse voetbalclub RFC. Het team zal worden voorzien van een shirt met het logo van de politie en de tekst Politie Roermond. De politie Limburg-Noord heeft als een van haar speerpunten van beleid de aandacht en zorg voor de jeugd. De politie wil jongeren actief benaderen om hun aandacht te vestigen op normen en waarden in hun leefomgeving. Zij zoekt hierbij jongeren op bij hun vrijetijdsactiveiten om op verschillende manieren met hen in contact te komen. Naast het financieel ondersteunen van het jeugdteam wil de politie met dit project: - aandacht vragen voor herstel van normen en waarden, - aan de basis aandacht besteden aan voetbalgeweld, - verkeersles geven en de jeugd op hun gedrag in het verkeer aanspreken,
- diefstallen uit kleedruimtes van sportaccomodaties terugdringen. Politiemensen van de basiseenheid Roermond-Centrum en het Mobiel Jeugd Team zullen het team daadwerkelijk ondersteunen door af en toe een thuiswedstrijd bij te wonen en hun te coachen in goed veldgedrag. De voetballers krijgen preventietips om hun kleding tijdens wedstrijden en trainingen veilig weg te hangen in de kleedkamers. Vorig jaar sponsorde basiseenheid Swalmen op een soortgelijke manier een jeugdteam van de Roermondse voetbalclub Swift/Victoria Combinatie 2000 (SVC 2000). Politiemensen van de basiseenheid Swalmen nemen nog regelmatig een kijkje op de voetbalvelden van SVC 2000. Vandaag, woensdag 19 september om 18.00 uur worden de shirtjes in de kantine van voetbalclub RFC, aan de Maastrichterweg/Leeropperweg, uitgereikt aan de jeugd.

VENLO Drugsinval
VENLO De politie Venlo-Centrum deed dinsdag aan het eind van de middag een inval in een pand aan de Klokkengietersstraat waarbij aanhoudingen werden verricht en harddrugs, geld en wapens in beslag genomen. In de woning arresteerden de politiemensen van de basiseenheid Venlo-Centrum de 39-jarige bewoonster en een 47-jarige inwoner van Venlo. Laatstgenoemde was tijdens de inval bezig met het verpakken en wegen van harddrugs. In de woning troffen de agenten bolletjes heroïne, verpakkingsmateriaal en andere attributen aan. Bij verder onderzoek vond de politie in een muurkast enkele vuurwapens aan: 2 gasalarmrevolvers, 1 gasalarmpistool en een op echt gelijkend nepvuurwapen. Ook nam de politie een dolk en ongeveer 900 Duitse marken in beslag. Totaal werd ruim 15 gram heroïne en 0,2 gram cocaïne aangetroffen alsmede enkele XTC-tabletten. De beide verdachten werden ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek. In de loop van de avond werd de 39-jarige vrouw in vrijheid gesteld terwijl de 47-jarige verdachte in verzekering is gesteld.

VENLO Aanhouding na voetbalwedstrijd
VENLO De Venlose politie heeft dinsdagavond na de voetbalwedstrijd VVV-ADO Den Haag nabij het stadion aan de Kaldenkerkerweg een 18-jarige man uit Den Haag aangehouden. De supporter van de Haagse voetbalclub werd door agenten gearresteerd nadat hij een trapbeweging had gemaakt richting een VVV-supporter. Het is overigens niet bekend of de Venlose supporter werd geraakt of letsel heeft opgelopen. Hij heeft zich niet meer gemeld bij de politie. De verdachte werd aangehouden op grond van overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening. Na verhoor werd hij weer vrijgelaten. De politie zette dinsdagavond 30 medewerkers in voor de begeleiding van de voetbalwedstrijd. Er deden zich verder geen noemenswaardige incidenten voor. De Haagse supporters werden door de politie na afloop begeleid naar het station.

WELLERLOOI Paarden mishandeld
WELLERLOOI De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van twee paarden in een weiland aan de Looierweg in Wellerlooi in de nacht van maandag op dinsdag. De eigenaar heeft daar dinsdag aangifte van gedaan bij de politie. Het gaat om een 9 jaar oude Haflinger en een 13-jarige Shetlander die waren vastgebonden aan de omheining. De Haflinger had enkele bloedende wonden aan hals en benen. Onderzoek door een dierenarts wees uit dat de Haflinger ook inwendige verwondingen had opgelopen. Voor zover bekend is de Shetlander niet gewond geraakt. De politie zoekt eventuele getuigen van deze mishandeling, ze worden verzocht contact op te nemen met de politie Gennep, telefoon: 0900-8844 (30 ct./min.)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie