Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeerscontroles door politie in district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-09-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.30 uur
Verkeerscontroles

HEUVELRUG De politie hield dinsdagmiddag twee snelheidscontroles in Renswoude. Tussen twee en drie uur werd gecontroleerd op de Dorpsstraat. Hier reden slechts drie voertuigen sneller dan de toegestane 50 km/u; de snelste reed 59 km/u.
Tussen drie en vier uur werd gecontroleerd op de Barneveldsestraat. De acht passanten die harder reden dan 80 km/u werden gelijk staande gehouden. De snelste reed 109 km/u. Er werd tevens een bekeuring van negentig gulden uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Een bromfietscontrole werd dinsdagmiddag op de Verlengde Sportlaan in Veenendaal gehouden. Er werden elf brommers en scooters gecontroleerd; dit leverde twaalf bekeuringen op, waaronder drie voor een opgevoerde brommer, eveneens drie bonnen voor het niet dragen van de helm. Twee bonnen werden uitgeschreven voor het niet voeren van de gele plaatt, één bromfiets bleek niet verzekerd. Tevens werd hier een snelheids- en gordelcontrole gehouden, hetgeen negen bekeuringen voor het niet dragen van de gordel opleverde.

Op de Brouwersstraat in Veenendaal controleerde de politie dinsdagmiddag kort na twaalf uur een scooter, bestuurd door een twintigjarige inwoner van Veenendaal. Zowel de bestuurder als zijn passagier, een evenoude plaatsgenoot, droegen geen helm. De bestuurder bleek geen certificaat te hebben en de scooter had geen originele uitlaat. De mannen werden bekeurd en de scooter is voor technisch onderzoek ingenomen.

Dinsdagmiddag controleerde de politie op de Kerkewijk in Veenendaal de snelheid van passerende voertuigen. Tussen half vier en half vijf reden zes van de 95 gecontroleerde voertuigen te snel. Zij kregen allen direct een bon uitgereikt. De snelste reed 72 km/u. Een brommer bleek 53 km/u te rijden. Bij controle bleek de brommer ondermeer geen voorrem te hebben en een niet-originele uitlaat. De bestuurder, een zestienjarige jongen uit Veenendaal, deed afstand van de brommer.

Vervolgens werd een uur op de Grote Beer gecontroleerd. Hier reden acht van de 258 gecontroleerde voertuigen sneller dan de toegestane 50 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie