Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Miljoenennotadebat over Zalmnorm aan RU Groningen

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

19 sep 2001

Nummer 129 19 september 2001

Miljoenennotadebat over Zalmnorm

Vandaag, woensdag 19 september 2001, organiseert Creative Destruction, de studievereniging voor algemene economie van de Rijksuniversiteit Groningen, haar jaarlijkse 'Miljoenennotadebat'. Dit jaar is de Zalmnorm het onderwerp. De Zalmnorm schrijft voor dat de inkomsten en uitgaven van de overheid strikt worden gescheiden. Inkomstenmeevallers gaan voor de helft naar lastenverlichting en voor de andere helft naar aflossing van de staatsschuld. Alleen meevallers in de geplande uitgaven mogen worden gebruikt voor nieuwe uitgaven. De laatste tijd staat de Zalmnorm flink onder druk, de roep om extra investeringen in de zorgsector en het onderwijs wordt steeds luider. Moeten we de Zalmnorm loslaten, wijzigen of handhaven? Het debat begint om 15.15 uur.
Noot voor de pers

Sprekers zijn dr. B. ter Haar, directeur van de directie Algemene Financiële en Economische Politiek van het ministerie van Financiën, prof.mr.dr. C.A. de Kam verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en prof.dr. A. Klamer verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en lid van de beweging "Stop de uitverkoop van de beschaving". Het debat wordt voorgezeten door prof.dr. J. de Haan, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het debat vindt plaats in zaal ZG08 van het Zernikegebouw op het Zernikecomplex van de RUG en is vrij toegankelijk voor iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is.

Noot voor de pers


* Voor meer informatie: Edse Dantuma, tel. 06-14 68 44 83, e-mail: (e.dantuma@zonnet.nl).

* Een samenvatting van de discussie is op aanvraag te verkrijgen na afloop van het debat

IEB/CD/ImK/FAX

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie