Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principeakkoord voor CAO Servisair

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Principeakkoord voor CAO Servisair

FNV Bondgenoten is tevreden over het principeakkoord voor de CAO van Servisair in Rotterdam. Deze CAO heeft een looptijd van 1 januari tot 31 december 2001. De ca. 120 werknemers van het afhandelingsbedrijf op de luchthaven krijgen vanaf januari 2001, met terugwerkende kracht, 3,5% salarisverhoging. Daarnaast wordt de werkweek verkort tot 39 uur, waardoor het uurloon stijgt. Omdat deze werkweekverkorting per 1 januari 2001 ingaat, hebben de werknemers nog vijf ATV-dagen tegoed. Deze krijgen zij nu alsnog toegekend. Lange tijd was dit onderwerp niet bespreekbaar met de directie.

Een week geleden legden ruim 40 werknemers voor drie uur het werk neer. Na het uitschrijven van het tweede ultimatum dat op 18 september afliep, nodigde de directie van Servisair FNV Bondgenoten opnieuw uit voor een gesprek. Volgens Jan van den Brink, bestuurder FNV Bondgenoten was de directie deze keer goed voorbereid en had zij nagedacht over compromissen: 'Eindelijk zijn nu vrijwel al onze eisen ingewilligd'.
In het principeakkoord met Servisair is verder vastgelegd dat de reiskostenvergoeding met ingang van januari 2002 wordt verhoogd tot het fiscale maximum. Daarnaast is het aantal opkomsten voor zowel fulltimers als parttimers tot een maximum beperkt. Mensen die een fulltime dienstverband hebben, draaien maximaal zes diensten per week. Tenslotte heeft Servisair de inspanningsverplichting om zo min mogelijk zeer vroege diensten (tussen 4.30 en 6.00 uur) in te roosteren.

De leden van FNV Bondgenoten hebben inmiddels positief gereageerd op dit principeakkoord.

Meer informatie:
Jan van den Brink, bestuurder FNV Bondgenoten, telefoon: 020-5856107 of 06-51257880.
Esther de Bruijn, voorlichter FNV Bondgenoten, telefoon: 030-2738398 of 06-51507377.

19 sep 01 15:55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie