Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Celerant Consulting adviseert Jordan Formule 1 team

Datum nieuwsfeit: 19-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Hulzen pr adviseurs
Zoek soortgelijke berichten
Van Hulzen pr adviseurs


Focus op optimalisatie van technische en organisatorische proces
Celerant Consulting adviseert Jordan Formule 1 team

Amsterdam, 19 september 2001, 20 september 2001 - Benson & Hedges Jordan Honda heeft Celerant Consulting gevraagd om zijn bedrijfsprocessen te optimaliseren. Met deze samenwerking kan Celerant op een unieke manier vormgeven aan de sponsoring van Jordan Grand Prix. Het optimaliseren van technische en organisatorische processen is immers essentieel voor Jordan Grand Prix om te excelleren in deze branche, en tevens de kernactiviteit van Celerant Consulting. Bovendien zijn beide bedrijven gefocust op speed. * Celerant Consulting helpt Jordan niet alleen in het komende seizoen, maar ook op de lange termijn zijn resultaten zowel op de baan als erbuiten aan te scherpen. Deze optimalisatie bestaat onder meer uit het minimaliseren van herhalingsfouten, het verlagen van de fout-reactietijden en het versnellen van de wijzigingen tussen races.

Complex proces
Grand Prix racen is een complex proces dat meer omvat dan alleen de race op het circuit. De ontwikkeling van een succesvolle Grand Prix auto vereist een nauwe samenwerking van verschillende specialismen. Het logistieke proces rondom het racen neemt een belangrijke plaats in. Jordan verscheept 20 ton materiaal naar iedere race, bestaande uit 3 autos en meer dan tientallen duizenden verschillende onderdelen. Verder vormen de testraces een belangrijk onderdeel van het proces. Jordans testteam rijdt ongeveer 65 dagen, verspreid over 22 weken, op 10 circuits in Europa. Elke auto maakt 300 km per dag. Het nog beter op elkaar afstemmen van deze verschillende facetten is een belangrijk doel.
John Putt, Chief Operating Officer Jordan: We zijn ervan overtuigd dat de veranderingen en de nieuwe manieren van werken die we met Celerant Consulting implementeren, ons betere team- en racedagprestaties zullen opleveren. Met haar ervaring in de productie en automotive industrie, is Celerant de ideale partner voor deze taak.

Jordan Grand Prix
Jordan Grand Prix is in 1991 opgericht door de Ier Eddie Jordan. Het team heeft in het tienjarige bestaan indrukwekkende resultaten geboekt. In 2001 heeft het team een stap voorwaarts gemaakt door een samenwerking aan te gaan met Honda.

Over Celerant Consulting
Celerant Consulting helpt toonaangevende bedrijven om in korte tijd hun operationele resultaten structureel en kwantificeerbaar te verbeteren. Zij levert diensten op het gebied van operationele strategie en implementatie. Celerant is de consultant die bedrijven doeltreffend en in korte tijd helpt bij de ontwikkeling van anders denken naar anders doen. Celerant is sinds jaar en dag een gevestigde speler in zowel Europa als Noord-Amerika en heeft haar hoofdkantoor in Londen. De omzet is de afgelopen tien jaren gemiddeld met 38 % per jaar gestegen. De meeste klanten behoren tot de top-1000 van grootste bedrijven ter wereld en zijn actief in de energiesector, de procesindustrie, de fabricage-industrie, de consumenten-goederensector of op het gebied van infrastructuur. Celerant Consulting heette tot voor kort Cambridge Management Consulting en is een dochteronderneming van Cambridge Technology Partners (Massachusetts) Inc.


*de naam Celerant betekent one who performs at speed.
Voor meer informatie: Liza Bakker-Ross, Marketing Manager Celerant Consulting Benelux,

+31 06 21 823 926 liza.bakker-(ross@celerant.cc) www.celerantconsulting.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie