Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Friesland

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 20-09-2001
Politieberichten van 19/9 (13.00) t/m 20/9 (07.00)

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 12.45 uur reed een 50-jarige automobiliste uit Marssum over de Jan Jelles Hofleane. Op dat moment reed een 33-jarige automobiliste uit Leeuwarden over de H. Sytrawei, in de richting van de J.J. Hofleane. Op de kruising haalde de automobiliste uit Marssum een aantal fietsers in, waardoor ze aan de linkerkant van de weg reed. Hier wilde de vrouw uit Leeuwarden rechtsaf slaan in de richting van de Douwe Kalamaleane. Hierbij gaf ze geen voorrang aan de vrouw uit Marssum. Een aanrijding was het gevolg. De automobiliste uit Leeuwarden klaagde over pijn in de nek, had een bloedneus en is overgebracht naar het MCL-zuid.

Twijzel: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 08.35 fietste een 42-jarige inwoonster van Twijzelerheide over het fietspad naast de Mounewei. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 70-jarige automobiliste uit Drachten. De fietster stak plotseling de weg over en raakte de voorkant van de auto. De inwoonster van Twijzelerheide is overgebracht naar de Sionsberg. De auto raakte beschadigd aan de bumper, motorkap en voorruit en is afgesleept.

Dokkum: verdachte aangehouden
Woensdag omstreeks 16.00 uur is in een kamer in het AZC aan de Parklaan een 31-jarige inwoonster van Dokkum aangehouden. Bij de doorzoeking werden diverse goederen gevonden die afkomstig waren van diefstal en heling. Het betreft o.a. gouden horloges, ringen, fototoestellen, mobiele telefoons, videoapparatuur en kleding. De waarde van de goederen bedraagt circa 20.000 gulden. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het bureau in Leeuwarden.

Leeuwarden: aanhouding
Woensdag omstreeks 15.40 stond een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, in de richting van het publiek, te urineren in de Koningsstraat. De man is hierop aangehouden en lopend overgebracht naar het bureau binnenstad. Onderweg trachtte hij een politieman te slaan. Hierop is de man geboeid, waarna hij zich beledigend uitliet over de politie. De man heeft een verblijfsverbod van acht uren gekregen.

Nijega: diefstal auto
Woensdag tussen 07.15 uur en 16.15 uur is een blauwe VW Golf met het kenteken YT 01 TT gestolen vanaf de carpoolplaats bij Nijega aan de Hearrewei. Aangifte is gedaan door een 51-jarige inwoonster van Tytsjerk.

Franeker: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 17.45 uur stond een 20-jarige automobilist uit Harlingen aan het einde van de afrit Franeker/A31. Hij kwam vanuit Leeuwarden en wilde naar Franeker. Hij wachtte hier keurig tot hij een gaatje zag tussen een tweetal voorgesorteerde voertuigen, die de oprit naar de A31 wilden oprijden. De automobilist trok op en zag hierbij een 48-jarige automobiliste uit Boer over het hoofd. Door de aanrijding maakte de auto van de Harlinger een slag en reed tegen een voorgesorteerde bus aan, bestuurd door een 54-jarige inwoner van Eindhoven. De voertuigen raakten beschadigd, dat van de Harlinger is waarschijnlijk total loss. De Harlinger liep een snee op in zijn voorhoofd, zijn inzittende, een 20-jarige inwoonster van Harlingen, liep een snee op boven het linkeroog. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drachten: brandje
Woensdag omstreeks 21.00 uur werd een aantal kranten en folders in brand gestoken bij een garagebox aan de Handwerkerszijde. Een toevallige voorbijganger, een 20-jarige inwoner van Drachten, bluste het brandje. Door zijn kordaat optreden werd erger voorkomen. De brandweer heeft de brand verder geblust. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoner van Drachten.

Leeuwarden: beroving
Woensdag omstreeks 20.10 uur wilde een jongen, op het Dragoonsplein, bij een 67-jarige inwoonster van Leeuwarden een gulden wisselen voor vier kwartjes. Hierbij wilde de jongen de portemonnee roven. De vrouw was het hier niet mee eens en eiste haar portemonnee, met daarin enkele tientallen guldens en een bankpasje, terug. Tijdens de worsteling gelukte het de vrouw circa 20 gulden terug te krijgen, alsmede het pasje. Bij de worsteling kreeg de vrouw een harde klap op de rug, waardoor zij op de grond viel. De verdachte is een circa 17 jaar, tenger postuur, heeft zwart krullend haar, donkere ogen, hij droeg een driekwart langem, voornamelijk blauwe jas, waar witte strepen in waren verwerkt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: diefstal uit woning
Woensdag omstreeks 17.15 uur vroegen een jongen en een meisje of ze even naar het toilet mochten bij een 74-jarige inwoonster van een woning in de Eikenstraat. De vrouw stemde hierin toe. Op het moment dat het meisje naar het toilet ging werd door twee jongens deurtje gebeld. De vrouw ging naar de deur, kwam even later terug, waarop de jongen en het meisje vertrokken. Daarna ontdekte de vrouw dat haar portemonnee was gestolen, inclusief twee bankpasjes en wat kleingeld. De jongen is blank, circa 16-17 jaar, slank postuur, lengte 1 meter 50, kort donkerblond haar, lichtkleurige spijkerbroek en hij sprak Nederlands. Het meisje heeft dezelfde leeftijd, normaal postuur, lang recht blond haar tot op de schouders, zwarte spijkerbroek, leren geblokte tasje, ook zij sprak Nederlands. De jongens die aanbelden zijn beiden blank, ongeveer 12 jaar, de een droeg een wit, de ander een zwart petje. Beiden droegen een donkere broek.

Heerenveen: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 21.45 uur werd een 29-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden op de Haskeruitgang. Op het bureau blies hij 815 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Tevens bleek de man zonder rijbewijs te rijden en te rijden tijdens ontzegging. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.

Heerenveen: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 02.30 uur werd een 31-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden op de Sieger van der Laanstraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 300 ug.l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Rijkweg A6: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 03.50 uur werd een 44-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden op de Rijksweg A6 bij Lemmer. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 300 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie