Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-09-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 20 september 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: mishandeling
De politie heeft woensdagmiddag aan de Sperwerhof in Ter Apel een 35-jarige en een 37-jarige man, beiden uit Ter Apel aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 49-jarige buurtgenoot te hebben mishandeld. De mishandeling vond plaats bij de woning van het slachtoffer nadat hij de 10-jarige dochter van de 35-jarige vermanend had toegesproken omdat zij zich in zijn tuin ophield. Het kind deed thuis haar beklag over de benadering door het slachtoffer waarop haar vader samen met de op bezoek zijnde 37-jarige verdachte verhaal ging halen. Er ontstond een handgemeen die uitmondde in de mishandeling. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Ze bekenden de mishandeling.

Hoogezand: auto in brand
Surveillerende politiemensen troffen donderdagmorgen vroeg op de Kielsterachterweg een brandende auto aan. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de wagen helemaal uitbrandde. De auto is eigendom van een inwoner van Wildervank. Politieonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de wagen vermoedelijk in brand is geraakt na op de Rijksweg tussen Kolham en Hoogezand tegen een schrikhek en een geparkeerde aanhangwagen te zijn gebotst. Er wordt onderzoek gedaan naar de bestuurder.

Kolham: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de autosnelweg A7 Oost bij Kolham. In verband met wegwerkzaamheden is de maximum toegestane snelheid ter plaatse teruggebracht naar 70 km per uur. Tijdens de controle werd van 1291 voertuigen de snelheid gemeten. 73 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur.

Appingedam: man aangehouden
In een woning aan de Beukenlaan in Appingedam heeft de politie woensdagavond een 51-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man wordt ervan verdacht de 19-jarige dochter van zijn 44-jarige vriendin te hebben mishandeld. Het slachtoffer bracht een bezoek aan de woning van haar moeder omdat zij iets was vergeten nadat ze eerder op de dag met haar moeder had gewinkeld. Moeder en vriend lagen al in bed. Toen het slachtoffer in de keuken bevond werd zij door de verdachte hardhandig beetgepakt en de woning uitgegooid. De moeder wist de partijen te scheiden waarop het slachtoffer naar haar eigen woning ging en de politie belde. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij bekende zijn hardhandig optreden tegen de dochter van zijn vriendin.

Uithuizen: automobilist onder invloed
Een 31-jarige automobilist uit Aalden is woensdagnacht op de Dingeweg in Uithuizen door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man, hij reed erg langzaam en slingerde, was voor surveillerende politiemensen aanleiding voor een controle. De man bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.0 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur mee.

Pasop: auto in sloot
Bij een verkeersongeval aan de Pasop, tussen de A7 en Enumatil, raakte woensdagavond een 22-jarige automobilist uit de gemeente Winsum gewond. Door onbekende oorzaak verloor de man vlak voor de brug over de Matsloot de controle over zijn auto belandde in een naast de weg gelegen sloot. Hij liep bij het ongeval aangezichtsletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Oldehove: gewonden bij ongeval
Een 25-jarige automobilist uit Groningen en een 43-jarige automobilist uit Oldehove zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Boventilsterweg in Oldehove. Door onbekende oorzaak raakte de bestuurder uit Groningen met zijn auto naast de weg. Toen hij zijn auto weer op de weg kreeg botste hij frontaal tegen de uit tegenovergestelde richting naderende man uit Oldehove. Die belandde met zijn auto in een sloot. Een voorbijganger wist de man uit zijn wagen te halen. De man zelf bevrijdde zijn twee honden uit de auto die op de kop onder water verdween. Bij die reddingsactie werd hij door één van de in paniek geraakte honden in het gezicht gebeten. De man werd voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Ook de Groninger werd naar een ziekenhuis overgebracht. Hij liep borstletsel op. Een bergingsbedrijf heeft beide autos weggesleept.

Groningen: onder invloed zijnde rijder veroorzaakt aanrijding Bij het afslaan naar de Plantsoenbrug vanaf de Noorderhaven NZ verleende een 47-jarige automobilist uit Groningen woensdagavond geen voorrang aan een van de andere zijde komende automobilist. Een aanrijding met materiele schade was het gevolg. Toen de agenten bij het ongeval kwamen roken zij een alcohollucht bij de Stadjer. Op het bureau blies hij een promillage van 1.05. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken man steelt reclamevlag
Agenten zagen laat in de woensdagnacht een in een blauwe vlag gehulde 22-jarige man uit Groningen lopen in de Pelsterstraat. Bij nader inzien bleek het een vlag te zijn gestolen van een onlangs geopend warenhuis in de Herestraat waar boven op het dak een vlag ontbrak. Hoewel de jongeman als gevolg van alcoholgebruik slecht te verhoren was verklaarde hij vol trots de vlag daar weggenomen te hebben. Hij is eerst in de cel gelegd om zijn roes uit te slapen en wordt dan verhoord voor diefstal.

Groningen: fietsendief tweemaal opgepakt
Een 44-jarige man uit Groningen werd woensdagnacht tot tweemaal toe opgepakt voor fietsendiefstal. De eerste maal werd de man betrapt op de Grote Markt en naar het bureau gebracht. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld en na het verlaten van de Rademarkt toonde de man op het Gedempte Zuiderdiep meer dan normale belangstelling voor een fiets. Deze nam hij mee en werd wederom aangehouden en ingesloten.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
In de Kleine Haddingestraat stond een 20-jarige man uit Heerhugowaard woensdagnacht tegen een gevel aan te urineren. Bij het uitschrijven van de bon van 100 gulden gaf hij een valse naam op. Hiervoor kreeg hij nog een bon ter waarde van 180 gulden.

Groningen: rijden onder invloed
In de Folkingestraat en op de Kapteynlaan werden twee bestuurders woensdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. Een 28-jarige bromfietser uit Marum die over de Folkingestraat reed blies een promillage van 1.65. Zijn brommer bleek niet verzekerd. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Op de Kapteynlaan reed een 20-jarige Stadjer zonder geldig rijbewijs in zijn niet APK gekeurde auto. Ook bleek hij onder invloed en hij blies op het bureau een promillage van
1.25. Hij kreeg een dagvaarding mee.


Groningen: illegale plakker aangehouden
Een 24-jarige werknemer van een buitenreclamebedrijf is woensdagmiddag aangehouden toen hij posters plakte op de geluidsschermen van de Bedumerweg. Het bedrijf mag alleen op vastgestelde plakplaatsen posters aanbrengen. Er werden 478 posters in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal.

Groningen: aangehouden voor bedreiging parkeercontroleur Een 46-jarige man uit Groningen werd woensdagmiddag aangehouden op het Damsterdiep voor bedreiging van een parkeercontroleur. De man uitte nadat hij een bon had gekregen bedreigingen aan de verbalisant. Hij werd korte tijd later aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: snelheidscontroles in Beijum
Op de Emingaheerd, Amkemaheerd en Ulgersmaweg zijn woensdag snelheidscontroles gehouden door de politie. Op de Emingaheerd reed 1 voertuig van de 43 te hard. Op de Amkemaheerd reed niemand van de 74 gecontroleerde bestuurders te snel en op de Ulgersmaweg reden van de 162 gemeten voertuigen 2 bromfietsers te hard. Ook werden er twee bonnen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel uitgedeeld.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...