Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-09-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 20 september 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: mishandeling
De politie heeft woensdagmiddag aan de Sperwerhof in Ter Apel een 35-jarige en een 37-jarige man, beiden uit Ter Apel aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 49-jarige buurtgenoot te hebben mishandeld. De mishandeling vond plaats bij de woning van het slachtoffer nadat hij de 10-jarige dochter van de 35-jarige vermanend had toegesproken omdat zij zich in zijn tuin ophield. Het kind deed thuis haar beklag over de benadering door het slachtoffer waarop haar vader samen met de op bezoek zijnde 37-jarige verdachte verhaal ging halen. Er ontstond een handgemeen die uitmondde in de mishandeling. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Ze bekenden de mishandeling.

Hoogezand: auto in brand
Surveillerende politiemensen troffen donderdagmorgen vroeg op de Kielsterachterweg een brandende auto aan. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de wagen helemaal uitbrandde. De auto is eigendom van een inwoner van Wildervank. Politieonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de wagen vermoedelijk in brand is geraakt na op de Rijksweg tussen Kolham en Hoogezand tegen een schrikhek en een geparkeerde aanhangwagen te zijn gebotst. Er wordt onderzoek gedaan naar de bestuurder.

Kolham: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de autosnelweg A7 Oost bij Kolham. In verband met wegwerkzaamheden is de maximum toegestane snelheid ter plaatse teruggebracht naar 70 km per uur. Tijdens de controle werd van 1291 voertuigen de snelheid gemeten. 73 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur.

Appingedam: man aangehouden
In een woning aan de Beukenlaan in Appingedam heeft de politie woensdagavond een 51-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man wordt ervan verdacht de 19-jarige dochter van zijn 44-jarige vriendin te hebben mishandeld. Het slachtoffer bracht een bezoek aan de woning van haar moeder omdat zij iets was vergeten nadat ze eerder op de dag met haar moeder had gewinkeld. Moeder en vriend lagen al in bed. Toen het slachtoffer in de keuken bevond werd zij door de verdachte hardhandig beetgepakt en de woning uitgegooid. De moeder wist de partijen te scheiden waarop het slachtoffer naar haar eigen woning ging en de politie belde. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij bekende zijn hardhandig optreden tegen de dochter van zijn vriendin.

Uithuizen: automobilist onder invloed
Een 31-jarige automobilist uit Aalden is woensdagnacht op de Dingeweg in Uithuizen door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man, hij reed erg langzaam en slingerde, was voor surveillerende politiemensen aanleiding voor een controle. De man bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.0 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur mee.

Pasop: auto in sloot
Bij een verkeersongeval aan de Pasop, tussen de A7 en Enumatil, raakte woensdagavond een 22-jarige automobilist uit de gemeente Winsum gewond. Door onbekende oorzaak verloor de man vlak voor de brug over de Matsloot de controle over zijn auto belandde in een naast de weg gelegen sloot. Hij liep bij het ongeval aangezichtsletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Oldehove: gewonden bij ongeval
Een 25-jarige automobilist uit Groningen en een 43-jarige automobilist uit Oldehove zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Boventilsterweg in Oldehove. Door onbekende oorzaak raakte de bestuurder uit Groningen met zijn auto naast de weg. Toen hij zijn auto weer op de weg kreeg botste hij frontaal tegen de uit tegenovergestelde richting naderende man uit Oldehove. Die belandde met zijn auto in een sloot. Een voorbijganger wist de man uit zijn wagen te halen. De man zelf bevrijdde zijn twee honden uit de auto die op de kop onder water verdween. Bij die reddingsactie werd hij door één van de in paniek geraakte honden in het gezicht gebeten. De man werd voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Ook de Groninger werd naar een ziekenhuis overgebracht. Hij liep borstletsel op. Een bergingsbedrijf heeft beide autos weggesleept.

Groningen: onder invloed zijnde rijder veroorzaakt aanrijding Bij het afslaan naar de Plantsoenbrug vanaf de Noorderhaven NZ verleende een 47-jarige automobilist uit Groningen woensdagavond geen voorrang aan een van de andere zijde komende automobilist. Een aanrijding met materiele schade was het gevolg. Toen de agenten bij het ongeval kwamen roken zij een alcohollucht bij de Stadjer. Op het bureau blies hij een promillage van 1.05. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken man steelt reclamevlag
Agenten zagen laat in de woensdagnacht een in een blauwe vlag gehulde 22-jarige man uit Groningen lopen in de Pelsterstraat. Bij nader inzien bleek het een vlag te zijn gestolen van een onlangs geopend warenhuis in de Herestraat waar boven op het dak een vlag ontbrak. Hoewel de jongeman als gevolg van alcoholgebruik slecht te verhoren was verklaarde hij vol trots de vlag daar weggenomen te hebben. Hij is eerst in de cel gelegd om zijn roes uit te slapen en wordt dan verhoord voor diefstal.

Groningen: fietsendief tweemaal opgepakt
Een 44-jarige man uit Groningen werd woensdagnacht tot tweemaal toe opgepakt voor fietsendiefstal. De eerste maal werd de man betrapt op de Grote Markt en naar het bureau gebracht. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld en na het verlaten van de Rademarkt toonde de man op het Gedempte Zuiderdiep meer dan normale belangstelling voor een fiets. Deze nam hij mee en werd wederom aangehouden en ingesloten.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
In de Kleine Haddingestraat stond een 20-jarige man uit Heerhugowaard woensdagnacht tegen een gevel aan te urineren. Bij het uitschrijven van de bon van 100 gulden gaf hij een valse naam op. Hiervoor kreeg hij nog een bon ter waarde van 180 gulden.

Groningen: rijden onder invloed
In de Folkingestraat en op de Kapteynlaan werden twee bestuurders woensdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. Een 28-jarige bromfietser uit Marum die over de Folkingestraat reed blies een promillage van 1.65. Zijn brommer bleek niet verzekerd. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Op de Kapteynlaan reed een 20-jarige Stadjer zonder geldig rijbewijs in zijn niet APK gekeurde auto. Ook bleek hij onder invloed en hij blies op het bureau een promillage van
1.25. Hij kreeg een dagvaarding mee.


Groningen: illegale plakker aangehouden
Een 24-jarige werknemer van een buitenreclamebedrijf is woensdagmiddag aangehouden toen hij posters plakte op de geluidsschermen van de Bedumerweg. Het bedrijf mag alleen op vastgestelde plakplaatsen posters aanbrengen. Er werden 478 posters in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal.

Groningen: aangehouden voor bedreiging parkeercontroleur Een 46-jarige man uit Groningen werd woensdagmiddag aangehouden op het Damsterdiep voor bedreiging van een parkeercontroleur. De man uitte nadat hij een bon had gekregen bedreigingen aan de verbalisant. Hij werd korte tijd later aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: snelheidscontroles in Beijum
Op de Emingaheerd, Amkemaheerd en Ulgersmaweg zijn woensdag snelheidscontroles gehouden door de politie. Op de Emingaheerd reed 1 voertuig van de 43 te hard. Op de Amkemaheerd reed niemand van de 74 gecontroleerde bestuurders te snel en op de Ulgersmaweg reden van de 162 gemeten voertuigen 2 bromfietsers te hard. Ook werden er twee bonnen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel uitgedeeld.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie