Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorwaarden nieuwbouw Shell station Teteringen vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

20-09-2001

Stedenbouwkundige randvoorwaarden vervangende nieuwbouw Shell station Teteringen vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de vervangende nieuwbouw van het Shell Quick Service Bedrijf aan de Oosterhoutseweg in Teteringen vastgesteld. Dit betekent dat de eigenaar op korte termijn een bouwplan kan indienen, dat moet voldoen aan deze randvoorwaarden.
De verwachting is dat dan op korte termijn met een artikel 19-procedure WRO kan worden begonnen om realisatie mogelijk te maken.

Besluit tankstations milieubeheer
Voor de ondernemer is het van belang dat er zo snel mogelijk gestart kan worden met de vervangende nieuwbouw. Immers om het huidige tankstation open te kunnen houden dienen voor januari 2002 maatregelen getroffen te zijn om aan het Besluit tankstations milieubeheer te voldoen. De gemeente Breda heeft de ondernemer die tijd gegund omdat er geen sprake is van risicos voor de gezondheid. De Inspectie Milieuhygiëne Zuid heeft daartegen een bezwaar ingediend bij de commissie voor bezwaar en beroep. Hierover is door de commissie nog geen advies uitgebracht.

Aansluiten op omgeving
De vervangende nieuwbouw moet aansluiten bij de nabijgelegen bebouwing en passen in de context van het dorp. Uitgangspunt is een bedrijfsfunctie (waaronder een tankstation) met een bedrijfswoning, zo mogelijk aangevuld met meerdere woningen. Het spreekt voor zich dat moet worden voldaan aan milieuhygiënische eisen.

Stedenbouwkundige uitgangspunten
Het beschrijven van de stedenbouwkundige uitgangspunten en randvoorwaarden is van belang omdat het benzinestation op een markant punt ligt in de stedenbouwkundige structuur van Teteringen. Bovendien ligt het betreffende benzinestation aan de Oosterhoutseweg, die in de toekomst wordt heringericht. De Ontwikkelingsschets Kom Teteringen vormt onder andere de basis voor de stedenbouwkundige uitgangspunten om te komen tot vervangende nieuwbouw en een goede ruimtelijke invulling van het totale gebied in de buurt van het kruispunt Oosterhoutseweg, Hoolstraat en Schijfstraat. Deze ontwikkelingsschets wordt verder uitgewerkt in een bestemmingsplan, dat momenteel in voorbereiding is.

Breda, 20 september 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie