Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debat Task Force waardevolle Landbouw

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Bron: Wageningen Universiteit
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Landbouw op de schop: op naar nieuwe beelden?

Debat Task Force Waardevolle Landbouw

Datum: 25/09/2001
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Wereld (366), Capitulatiezaal, 5 Meiplein 1, Wageningen Contactpersoon: Geert Munnichs, Studium Generale: 0317-483827 of (geert.munnichs@sg.osa.wau.nl) Internet: www.wur.nl/taskforce

Toelichting: De Nederlandse landbouw wordt geteisterd door affaires. Varkenspest, dioxinekippen, gekke koeienziekte, mond- en klauwzeer, alsook de aanhoudende problemen op het gebied van mestoverschotten, pesticidengebruik en dierenwelzijn laten zien dat er veel mis is binnen de sector. Recente rapporten van de commissie Wijffels, LTO-Nederland en Stichting Natuur en Milieu laten daar geen misverstand over bestaan. Verbeteringen op het gebied van voedselveiligheid, milieu en dierenwelzijn zijn dan ook dringend nodig. En ook vanuit landschappelijk oogpunt worden steeds hogere eisen gesteld aan het landelijk gebied. Maar over de vraag HOE NU VERDER? lopen de meningen zeer uiteen. Moeten we doorgaan op de ingeslagen weg van schaalvergroting en automatisering, waardoor we het productieproces nog verder onder controle kunnen brengen - met nu ook nadrukkelijk aandacht voor milieu en dierenwelzijn? Of moeten we het over een heel andere boeg gooien en juist investeren in alternatieve benaderingen als de biologische landbouw? Of heeft de landbouw in Nederland haar beste tijd gehad, is de toekomst aan de hightech voedselindustrie en hebben we daarnaast vooral behoefte aan natuur- en landschapsbeheer? Over deze vragen organiseert Studium Generale een serie debatavonden onder de titel 'Landbouw op de schop'. Op deze afsluitende avond presenteert de Task Force Waardevolle Landbouw haar bevindingen. De Task Force heeft de afgelopen maanden in opdracht van de Raad van Bestuur van Wageningen UR gewerkt aan ideeen en scenario's voor de landbouw van de 21ste eeuw. De Task Force wil door nieuwe beelden te ontwikkelen het debat over de toekomst van de landbouw vlot trekken. Begin oktober publiceert de Task Force het eigenlijke eindrapport met analyses en aanbevelingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie