Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Genzyme neemt bepaalde activa van Pharming NV over

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GENZYME CORPORATION

Genzyme neemt bepaalde activa van Pharming N.V. over

Cambridge, Massachusetts - Genzyme Corporation maakte vandaag bekend dat een voorwaardelijke overeenkomst is getekend voor het overnemen van bepaalde activa van Pharming N.V., de Belgische dochteronderneming van Pharming Group N.V. die momenteel onder curatele staat.

'Het welzijn van de patiënten met de ziekte van Pompe die nu meedoen aan een trial in Rotterdam, Essen en de Verenigde Staten vinden wij bij Genzyme erg belangrijk', aldus Jan van Heek, bestuursvoorzitter van Genzyme Corporation. 'Met deze overeenkomst kunnen we de levering van geneesmiddelen voor deze patiënten veilig stellen. Op de langere termijn zijn we van plan de faciliteit en werknemers van Geel te integreren en uit te breiden om zo onze wereldwijde productiecapaciteiten substantieel te versterken.'

De voorwaardelijke overeenkomst, die behoudens de goedkeuring is van de handelsrechtbank in Turnhout, in de provincie Antwerpen, de directie van Genzyme Corporation en de ontvangst van een gunstige bodemverklaring van de grond, wordt naar verwachting in oktober gesloten. Overige voorwaarden van het contract werden niet bekend gemaakt.

Genzyme Corporation is een in de Verenigde Staten gevestigd biotechnologisch bedrijf dat diensten en producten ontwikkelt en op de markt brengt voor medische aandoeningen waarvoor nog geen geneesmiddelen bestaan.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken, waaronder uitspraken over: het verwachte tijdstip en de voordelen van de voorgestelde transactie; de plannen van Genzyme voor de faciliteit en werknemers van Geel. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen als gevolg van talrijke factoren, waaronder en zonder beperking: het vermogen om aan de voorwarden te voldoen die in de voorwaardelijke overeenkomst worden vermeld en het tijdstip daarvan; de inhoud en het tijdstip van indiening bij en beslissingen genomen door de relevante instanties in België; het vermogen om in voldoende hoeveelheden het product te produceren; en de risico's en onzekerheden die beschreven worden in verslagen die Genzyme Corporation heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission van de VS krachtens de Securities Exchange Act van 1934, herziene versie, inclusief zonder beperking bewijsstuk 99.2 behorend bij het jaarverslag van Genzyme over 2000 op formulier 10-K, herziene versie.

Genzyme(R) is een gedeponeerd handelsmerk van Genzyme Corporation. Alle rechten voorbehouden.

Persberichten en overige bedrijfsinformatie van Genzyme zijn beschikbaar op: www.genzyme.com of opvraagbaar door de beleggingsinformatielijn van Genzyme te bellen op: 1-800-905-4369 binnen de Verenigde Staten, of 1-703-797-1866 buiten de Verenigde Staten.

Website: www.genzyme.com

media: Bo Piela, +1 617-252-7785; beleggers: Sally Curley, +1 617-591-7140, beiden van Genzyme Company News On-Call: www.prnewswire.com/comp/104284.html

20 sep 01 14:10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie