Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq kondigt Service Provider Advantage Programma aan

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Compaq kondigt Service Provider Advantage Programma aan

Technische informatie en support voor service providers

Gouda, 19 september 2001 - Compaq kondigt het Service Provider Advantage (SPA) Programma aan, een uitbreiding van het Compaq Solutions Alliance programma. Compaq heeft het SPA-programma ontwikkeld om te kunnen voorzien in de behoeften van de diverse typen service providers (xSP's). SPA is een internationaal business partner programma van Compaq met een specifieke invulling per land. In Nederland nemen inmiddels BT Ignite en COLT Telecom deel aan het programma.

"BT Ignite Content Hosting en Media Services werkt zeer nauw samen met haar preferred suppliers om haar klanten de best mogelijke diensten aan te kunnen bieden. Het SPA programma zorgt voor een constructieve manier van samenwerken, die BT Ignite helpt in het leveren van betrouwbare hosting diensten en het verder ontwikkelen van nieuwe diensten," zegt Jon Bamford, General Manager BT Ignite Content Hosting Benelux.

Joanne Bredero, Partnership & Alliances Manager van COLT Telecom: "Door middel van dit samenwerkingsverband (SPA Programma) tussen COLT en Compaq, is COLT nog beter in staat om succesvolle hostingoplossingen aan te bieden aan haar eind-gebruikers. COLT 'commit' zich nu om zowel op technologisch als commercieel gebied het meest hoogwaardige hosting platform te ontwikkelen tezamen met Compaq."

Het SPA-partner programma voorziet op de eerste plaats in technische informatie en support voor de service providers. Bij de ontwikkeling van een service-portfolio krijgt de SPA-partner ondersteuning van Compaq. Een speciale rol hierbij speelt het eBusiness Acceleration Center te Sophia Antipolis in Frankrijk. Dit competence center, een gezamenlijk initiatief van Compaq Computer, Microsoft en Cisco Systems, kan service providers begeleiden en kennis overdragen via een breed scala aan technische sessies.

Het programma biedt ook ondersteuning in sales en business development. Iedere SPA partner heeft een 'eigen' contactpersoon bij Compaq en daarnaast zijn Compaq-medewerkers beschikbaar voor de begeleiding van pre- en post-sales trajecten. Op het vlak van business development gaat veel aandacht uit naar het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en naar het creëren van nieuwe markten.

Kennisoverdracht vormt een belangrijke basis onder het succes van Compaq en haar Business Partners. Vandaar dat Compaq een speciaal programma heeft ontwikkeld voor SPA-partners. Er is zowel een commerciële als een technische 'track'. De trainingen worden beloond met de erkende Compaq-certificaten.

Financiële support
SPA-partners kunnen verder gebruik maken van het aanbod aan financiële services dat Compaq aanbiedt. Tot deze services behoren onder meer verschillende leasing- mogelijkheden en verschillende 'capacity on demand' programma's, waarbij het moment van betaling afhankelijk is van het daadwerkelijk benutten van de vooraf geïnstalleerde hardwarecapaciteit. Compaq overlegt met de SPA-partner welke vorm van financiële ondersteuning het meest geschikt is.

Daarnaast biedt Compaq marketing support, gericht op het versterken van de activiteiten van de SPA partner. Zo is er een speciaal logo ontwikkeld dat alleen gevoerd mag worden door de geselecteerde SPA-partners. Hiermee zijn de SPA-partners duidelijk herkenbaar voor klanten en voor andere Compaq Business Partners. Tevens onderneemt Compaq een groot aantal marketingactiviteiten, waar de SPA partner aan kan deelnemen, bijvoorbeeld beurzen, congressen, roadshows en bezoeken aan het eBac Center.

Promotie
Alle SPA-partners krijgen ondersteuning van Compaq bij de promotie van hun organisatie. Op de website van Compaq (www.compaq.nl) worden SPA-partners duidelijk geprofileerd voor klanten. Daarnaast worden de SPA-partners ook duidelijk vermeld op de 'xSP marktplaats', het deel van Compaq's website waar SPA-partners hun bedrijf en activiteiten kunnen presenteren.

Compaq hanteert de volgende selectiecriteria voor toelating tot het SPA-programma:
· 75% van de inkomsten moet komen uit activiteiten gerelateerd aan het service provider model.
· SPA-partners moeten allereerst toegelaten worden tot het Compaq Solution Alliances programma.
· SPA-partners moeten minimaal 5 commerciële en minimaal 2 technische mensen hebben opgeleid via het Compaq Educational Services programma.
Over BT Ignite
BT Ignite - het onderdeel van BT dat zich bezighoudt met internationale breedband diensten en oplossingen - biedt een volwaardig portfolio aan communicatiediensten aan bedrijven in de belangrijkste steden over de hele wereld (in samenwerking met Concert en andere partners waar nodig). BT Ignite levert de volledige IP waardeketen - van infrastructuurnetwerken en internetconnectiviteit tot advies en oplossingen inzake e-commerce, met een unieke portefeuille van hosting- en applicatiegerichte diensten, systeemintegratie en outsourcing faciliteiten. BT Ignite heeft nu al een leidende positie ingenomen wat betreft het aantal netwerkkilometers, aantal hostingcentra, lokale diensten voor verkoop en support, en geografische dekking per land. In Europa beschikt BT Ignite over aanzienlijk meer bandbreedte dan de concurrent en biedt haar portefeuille aan in meer dan 250 Europese steden via het eigen netwerk. BT Ignite Nederland is op 1 april 2001 ontstaan door een splitsing van Telfort in twee ondernemingen:Telfort, onderdeel van BT Wireless en BT Ignite Nederland. Zo'n duizend medewerkers bedienen vanuit de vestiging in Amsterdam de Nederlandse en internationale markt, gebruikmakend van het wereldwijde netwerk en de kennis van BT Ignite en haar partners en allianties. Klanten in Nederland zijn onder andere: Akzo Nobel, ABN Amro, Nederlandse Spoorwegen, KPMG, Unilever en Gigaport.

COLT Telecom Group
De COLT Telecom Group is een beursgenoteerde onderneming - London Stock Exchange (CTM.L) en Nasdaq (COLT) - welke de toon zet in Europese telecommunicatiediensten voor zakelijke gebruikers. Op het gebied van netwerkbetrouwbaarheid en service, met nieuwe diensten en nog snellere verbindingen. Dat deden we gisteren en vandaag en dat doen we morgen. Daarvoor bouwt COLT Telecom het grootste end-to-end gemanagede netwerk van Europa, het nummer één content distributienetwerk, voor de hoogste betrouwbaarheid op Europees niveau. COLT is momenteel actief in bijna dertig Europese steden in meer dan tien landen en biedt zakelijke gebruikers een geïntegreerd pakket voice-, data- en Internetdiensten.

In Nederland beschikt COLT over een eigen netwerk in en om Amsterdam, Rotterdam en sinds kort ook Den Haag. Op dit moment beheert COLT glasvezelnetwerken in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Schiphol en Hoofddorp.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation ('Compaq') is opgericht in 1982 en is een van 's werelds marktleiders op het gebied van enterprise-technologie en -oplossingen. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert hardware, software, oplossingen en diensten, waaronder toonaangevende enterprise opslag- en ICT-oplossingen, fouttolerante bedrijfskritische oplossingen en communicatieproducten, alsmede draagbare en desktop personal computers die in meer dan 200 landen worden verkocht.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten is beschikbaar op www.compaq.nl.

COMPAQ AND THE COMPAQ LOGO ARE TRADEMARKS OF COMPAQ INFORMATION TECHNOLOGIES GROUP, L.P. PRODUCT NAMES MENTIONED HEREIN MAY BE TRADEMARKS AND/OR REGISTERED TRADEMARKS OF THEIR RESPECTIVE COMPANIES. THIS PRESS RELEASE MAY CONTAIN FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE: WORSENING GLOBAL ECONOMIC CONDITIONS, INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES, DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIONS AND DELAYS IN THE EXPANSION OF COMPAQ'S SOLUTIONS BUSINESS MODEL. FURTHER INFORMATION ON THESE AND OTHER FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: (perlitaf@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie