Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WebMethods biedt integratie met J2EE-applicatieservers

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods biedt integratie met J2EE-applicatieservers

Ondersteuning voor JCA, JMS en EJB dankzij samenwerking met derden

Amsterdam - 20 september 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), een toonaangevend leverancier van integratiesoftware, kondigt een brede ondersteuning aan van J2EE (Java 2 Enterprise Edition)-standaarden. De aankondiging behelst een brede reeks producten en initiatieven die erop gericht zijn om verschillende integratiemogelijkheden te bieden voor op J2EE gebaseerde applicatieservers.

Het webMethods-integratieplatform biedt uitgebreide ondersteuning voor alle integratiegerelateerde componenten van de J2EE-specificatie, waaronder J2EE Connector Architecture (JCA), Java Message Service (JMS) en Enterprise Java Beans (EJB). Die ondersteuning is ontworpen om volledig interoperabel te zijn met op J2EE gebaseerde applicatieservers, zodat die geïntegreerd kunnen worden in de enterprise-backbone van een bedrijf. Bedrijven zijn daardoor in staat alle functies van het webMethods-integratieplatform te benutten.

"Door de toenemende populariteit van J2EE-applicatieservers als corporate ontwikkelomgeving zijn bedrijven genoodzaakt om ze te integreren in een overkoepelende integratie-backbone", zegt Jim Green, executive vice president en CTO van webMethods. "Door de opkomende J2EE-standaarden te ondersteunen, helpt webMethods bedrijven om beperkingen in de architectuur en beperkingen qua prestaties te ondervangen. Bedrijven krijgen namelijk het beste van twee werelden: J2EE voor ontwikkelaars en een schaalbaar integratieplatform dat hoge prestaties levert."

JCA

Door de ondersteuning van JCA kunnen klanten van webMethods met hybride omgevingen eenvoudiger nieuwe Java-toepassingen ontwikkelen en die integreren in bestaande enterprise- en legacy-toepassingen. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf een samenwerking met BEA Systems aan om een JCA-connector te bouwen tussen BEA's WebLogic-applicatieserver en het webMethods-integratieplatform. Toekomstige JCA-connectors zullen andere applicatieservers ondersteunen, zoals HP BlueStone. De JCA-standaard helpt verzekeren dat de producten van bedrijven zullen samenwerken. Daardoor kunnen klanten maximaal profiteren van hun investering in applicatieservers, zonder dat ze compromissen moeten sluiten met betrekking tot de prestaties en schaalbaarheid bij de integratie met hun enterprise-toepassingen en bedrijfsprocessen.

JMS

JMS biedt betrouwbaar, point-to-point-berichtenverkeer tussen toepassingen. Hoewel berichtenverkeer slechts één element is van een compleet integratieraamwerk, biedt JMS een gemeenschappelijke interface voor het beheren van transacties. Om organisaties te helpen nog efficiënter te werken, zal webMethods een JMS Provider uitbrengen die de onderliggende capaciteiten voor berichtenverkeer van het integratieplatform benut. Het bedrijf zal ook een adapter op de markt brengen om een brug te creëren tussen verschillende JMS-'berichtenwolken'.

EJB

Eerder dit jaar bood webMethods al ondersteuning voor EJB's in haar integratieplatform. Met de combinatie van EJB's en het webMethods-integratieplatform kunnen bedrijven hun bedrijfskritische toepassingen sneller integreren. Op dit moment roept een groot deel van webMethods' klanten al EJB-functionaliteit aan vanaf het webMethods-integratieplatform. Nu klanten een meer diverse groep toepassingen wensen te integreren, zal ondersteuning van EJB's een integrale component van een alomvattende integratiestrategie blijven.

webMethods is eveneens 'Expert Group Member' geworden binnen het Java Community Process. In die rol zal webMethods samenwerken met het consortium om de toekomst van de JCA-specificatie te definiëren. Een belangrijke focus voor webMethods in dit initiatief zal zijn om de marktvraag naar XML-ondersteuning in JCA 2.0 te promoten en om tegemoet te komen aan de vereisten van schaalbaarheid voor implementaties in grote ondernemingen.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd ongeveer 700 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, BroadVision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
(jlatta@webmethods.com)

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
(annemieke@footprint.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie