Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadsberichten Groningen nu ook op TV en teletekst

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

20
SEP
15.38

Nieuws

donderdag 20 september 2001

Stadsberichten nu ook op TV en teletekst

Sinds maandag jl. hebben nu ook de kabelkrant en teletekst van OOG-TV een gemeentelijke rubriek Stadsberichten, net als de Gezinsbode. Voorlopig worden er elke dag vijf gemeentelijke tekstberichten uitgezonden, die overdag iedere zes minuten te zien zijn. s Avonds komt de gemeentelijke informatie voorafgaand aan het OOG-journaal, dus vijf minuten voor het hele en voor het halve uur. De nummers van de gemeentelijke teletekstpaginas zijn te vinden op overzichtspagina 300 van OOG TV.

Vorig jaar besloot de gemeenteraad de subsidie aan de lokale omroep te verhogen. Onderdeel van het voorstel was een experiment met gemeentelijke informatie via het meest indringende medium: de televisie. In samenwerking met CasTel Media heeft de gemeente de vorm en inhoud van de paginas ontwikkeld.
De gemeentelijke berichten op Tekst TV en teletekst bestaan vooral uit service-informatie: mededelingen, openingstijden, adressen van loketten, telefoonnummers, aankondigingen van vergaderingen en oproepen voor inspraakavonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie