Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteraad Amsterdam akkoord met bibliotheek op BG-terrein

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


Gemeenteraad akkoord met bibliotheek op BG-terrein Gepubliceerd op donderdag 20 september 2001

Op woensdag 19 september heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het UvA-voornemen om een bibliotheek voor de Faculteit Geesteswetenschappen te vestigen op het Binnengasthuisterrein. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het realiseren van het alfacluster in de oude Amsterdamse binnenstad, onderdeel van het huisvestingplan van de universiteit. De UvA is bezig haar gebouwen te verbeteren, en haar huisvesting aan te passen aan de eisen die onderwijs en onderzoek anno 2001 en in de toekomst stellen. De over vele locaties verspreide bibliotheek Geesteswetenschappen komt op het Binnengasthuisterrein in de directe nabijheid van de faculteit. Medewerkers en studenten van de faculteit Geesteswetenschappen verhuizen op termijn naar de gebouwen van Binnengasthuisterrein en Oudemanhuispoort.
De komende maanden zal de gemeente een bestemmingsplan voor het gebied in procedure brengen. De UvA gaat in deze periode de architectenselectie voor de bibliotheek voorbereiden. Bron UvA Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie