Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Smallingerlandse ambtenaren fietsen voor Gobabis

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

9 Smallingerlandse ambtenaren fietsen voor Gobabis (19-9-01)

Donderdag 20 september stappen 9 ambtenaren van de gemeente Smallingerland om 7.00 uur s ochtends op de pedalen om een sponsorfietstocht naar Brussel te ondernemen. De start is vanaf het voorplein van het gemeentehuis in Drachten.
Oud schaatser Jeen van den Berg lost het startschot. De wielerploeg bestaat uit: Sipke de Boer, Cees Steenhof, Ron van Wilpe, Leo Braaksma, Vladan Stoiljkovic, Ton van Steen, Eppie Betten, Sieb Boomsma en Jack de Boer.

Het doel van de reis per fiets naar Brussel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen voor de uiteindelijke realisatie van een dagopvang voor gehandicapte kinderen in Gobabis, Namibië. Met Gobabis heeft Smallingerland al een aantal jaren een vriendschapsverdrag. Met het opgehaalde bedrag wordt een kleinschalige start van de dagopvang mogelijk. Samen met organisaties als Friese Poort, Revalidatie Friesland en Maartenswouden is het de bedoeling om op termijn tot de nodige uitwisseling van kennis en ervaring te komen op dit gebied.

De ploeg van 9 fietst bij elkaar opgeteld in drie dagen tijd zon 5400 kilometer. Per persoon dus ongeveer 600 kilometer. Voor die nog te leveren prestatie zijn al de nodige financiële bijdragen toegezegd.
De opbrengst gaat inmiddels in de richting van de f 20.000,=. De bestemming is Brussel omdat daar de ambassade van Namibië is gevestigd. De wielerploeg zal daar aanstaande vrijdag alvast symbolisch een bedrag overhandigen.

De ploeg komt zaterdagavond 22 september tussen 18.00 en 19.00 uur weer binnen bij het gemeentehuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie