Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Lezingenserie 'Spraakmakende boeken' RU Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

19 sep 2001

Nummer 127 18 september 2001

Lezingenserie 'Spraakmakende boeken' van start

Noot voor de pers

Op 20 september 2001 houdt Liesbeth Brouwer van de Faculteit der Letteren de eerste lezing in de serie 'Spraakmakende boeken'. Zij bespreekt het boek 'Een hart van steen' van Renate Dorrestein. De lezing vindt plaats in de Offerhauszaal van het Academiegebouw, Broerstraat 5 te Groningen. Tijd: 20.00-22.00 uur. De toegang is vrij voor alle belangstellenden.

In haar lezing geeft Liesbeth Brouwer haar interpretatie van het boek. Ook schenkt zij aandacht aan de auteur, het oeuvre en de plaats die dit werk in het oeuvre inneemt. Daarnaast komt de ontvangst van het boek aan bod. Na de pauze is er gelegenheid voor een discussie. Het programma duurt ongeveer tweemaal drie kwartier met daartussen een korte pauze.

De lezingenserie 'Spraakmakende boeken' is een initiatief van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen en vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. De serie bestaat uit 6 lezingen, die alle door literatuurspecialisten worden gehouden. Men richt zich op alle geïnteresseerde lezers en hoopt op deze manier literaire werken toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het is overigens niet noodzakelijk dat men het boek gelezen heeft.

Noot voor de pers

Informatie over de volgende lezingen in de serie kunt u vinden op de website: www.let.rug.nl/spraakmakendeboeken

Nadere informatie: Faculteitsbureau Letteren, Joke van Kuijk, telefoon (050)363 5906 b.g.g. (0592)39 96 66 / 06-50801203

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie