Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA neemt voortouw in strijd tegen baarmoederhalskanker

Datum nieuwsfeit: 20-09-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Ria Oomen-Ruijten neemt voortouw in strijd tegen baarmoederhalskanker

20 September is de Europese campagne gestart voor de introductie van de HPV test waarmee het HPV virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt in een zeer vroeg stadium getraceerd kan worden. Mede-initiatiefneemster CDA-europarlementariër Ria Oomen-Ruijten hoopt hiermee de bekendheid van het HPV virus te vergroten en tegelijkertijd regeringen aan te zetten tot het opzetten van nationale screeningprogramma's en het garanderen van de vergoeding van de tests.

Ria Oomen-Ruijten tijdens de persconferentie:"Jaarlijks sterven 12.800 vrouwen onnodig aan baarmoederhalskanker terwijl de ziekte 100% te genezen is wanneer het tijdig ontdekt wordt. Helaas vertrouwen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie