Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duitse DTM serie komende jaren bij races Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Circuit Park Zandvoort

De DTM komt naar Zandvoort!

16 October 2000 - Het Circuit Park Zandvoort is er in geslaagd om de top van het toerwagen racen in Europa naar Nederland te halen. De Duitse DTM serie zal de komende drie jaar één maal per jaar naar Zandvoort afreizen voor twee races van dit prestigeuse kampioenschap. In 2001 zal dit zijn op 21 t/m 23 september en navolgende jaren waarschijnlijk altijd het laatste weekend van september.

De DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) is dit jaar weer opnieuw leven in geblazen nadat het in 1996 onder FIA toezicht langzame ten onder ging als de ITC. Deze werd in Duitsland opgevolgd door de STW maar deze serie kwam in 1999 ten einde door te weinig deelnemers omdat BMW en Peugeot zich terug trokken. In de DTM rijden nu 20 auto's van de merken Mercedes (8), Opel (8) en Audi (4). Het gerucht gaat overigens dat ook BMW vanaf volgend jaar weer mee doet.

De serie wordt gedomineerd door Mercedes en Opel. Abt-Audi was erg laat begonnen met de voorbereidingen omdat het lange tijd onzeker was of de Abt-Audi TT-R zou worden toegelaten. Echter de laatste races is Abt-Audi duidelijk aan een inhaalslag bezig en vanaf volgend jaar zal de blitse TT-R dan ook zeker meer voor in het veld te zien zijn. Mercedes rijdt mee met de CLK terwijl Opel een Astra Coupé inzet. De ruim 400 pk sterke toerwagens zijn voorzien van dikke 4 liter V8 motoren (zonder turbo) en worden bestuurd door bekende coureurs als Joachim Winkelhock, Bernd Schneider, James Thompson, Stefano Modena, Klaus Ludwig, Pedro Lamy, Christian Abt, Kris Nissen, Laurent Aiello en Manuel Reuter. Het zal ons echter niet verbazen als we volgend jaar ook een Nederlander aan de start zien. In ieder geval zal er een Nederlandse coureur starten tijdens de Zandvoortse DTM races.

Per race weekend worden er twee races verreden waarbij iedere race net iets meer is dan 100 km maar maximaal 50 minuten duurt. Tussen de races hebben de teams slechts 15 minuten om aan de auto's te sleutelen. Auto's die niet binnen die 15 minuten de pitstraat hebben verlaten om zich op te stellen op de grid, moeten vanuit de pitstraat starten.

Naast de DTM zullen ook de support races die normaal met de DTM meereizen naar Zandvoort komen. Dit omvat het Duitse Formule 3 kampioenschap, de Porsche Supercup, ADAC Volkswagen New Beetle Cup, ADAC Volkswagen Lupo Cup, BMW Formel ADAC Meistershaft en de BMW ADAC Formel Junior Cup. Het wordt dus een overvol raceweekend waarbij de Formule 3 ook nog eens twee races rijden (één op zaterdagmiddag en één op zondagochtend, beide van +/- 80 km). Naast deze races, rijden de Duitse Formule 3 rijders ook weer tijdens de Marlboro Masters (op 3 t/5 augustus 2001). De organisatie van de DTM heeft toegezeg het weekend van de Masters de komende jaren vrij te houden.

© Copyright 2000, Circuit Park Zandvoort

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie