Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlaatste ronde op Zandvoort thuisrace voor Belg Olivier

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Nauwe band met Nederland motiveert

Voorlaatste ronde op Zandvoort thuisrace voor Belg Yves Olivier

(21 september 2001)

Van het zuiden naar het noorden, van de Al Ring in het Oostenrijkse Graz naar Circuit Park Zandvoort. Opel fabriekscoureur Manuel Reuter kijkt gespannen uit naar het tweede buitenlandse optreden van de DTM. "Een vijfde plaats op de Nürburgring, een vierde op de A1-Ring, zo mag het wat mij betreft wel doorgaan", vertelt de coureur uit Mainz aan de vooravond van de negende en één na laatste ronde van de DTM. Voor zijn Belgische teamgenoot Yves Olivier voelt deze voorlaatste ronde op het circuit van Zandvoort bijna als een 'thuisrace'.

Voor het voormalige Grand Prix circuit 'Zandvoort', dat zich momenteel inzet om weer een plaats op de Formule 1 kalender te krijgen, geldt de komst van het DTM, na de eerder verreden Marlboro Masters of Formula 3, als een volgend hoogtepunt op de racekalender. Om die reden rekenen de DTM-deelnemers dan ook op een mooie show. "In Nederland bestaat een grote belangstelling voor de autosport en het publiek weet het te waarderen, vertelt de Belgische Opel-coureur Yves Olivier. Recent verzorgde oud Opel-coureur en Duits Formule 3 kampioen Jos Verstappen met zijn Arrows Formule 1 Team in Zandvoort nog voor een geslaagde demonstratie. "Tijdens de Marlboro Masters reed ik er met de DTM-Opel meerdere ronden en raakte toen al onder de indruk van het enthousiasme bij het publiek", vervolgt Yves Olivier.

Zandvoort: interessante baan en enthousiast publiek Voor Oliver, die tijdens zijn eerste Formule Ford race in 1993 op het circuit in de duinen gelijk zijn eerste zege boekte, geldt Zandvoort min of meer als een thuiscircuit. "Er zullen volgens mij ook heel veel Belgen naar Zandvoort komen. Mijn fanclub heeft zelfs een speciale reis georganiseerd." Yves Olivier, 26 jaar oud, beschrijft het 4,3 kilometer lange circuit aan de Noordzee als: "Uiterst interessant, met snelle en langzame bochten en de nodige hoogteverschillen. Een juiste afstelling van de Opel zal afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Door de wind wil er verder nog wel eens wat zand op de baan terechtkomen en daar moet ook rekening mee worden gehouden."

Voor Yves Olivier is het zijn eerste jaar in de DTM. "Het is een leuk en aansprekend kampioenschap, waarin ik mij zeker thuis voel", zegt de Belg, die met zijn eerdere overwinningen in de Formule 3 zijn talent toonde. "Hij heeft zich goed aangepast, werkt rustig en zakelijk", spreekt Opel-Sportchef Volker Strycek lovend over de man uit het Belgische Roeselare. Op de A1-Ring pakte Oliver met een 2000-model Opel Astra V8 Coupe zijn eerste punten. Hij werd achtste, achter Hubert Haupt uit München en uitkomend voor het Opel Euroteam met een Coupé van hetzelfde modeljaar. Olivier bleef met zijn klassering wel Joachim Winkelhock met de Team Holzer Opel voor.

Al-Ring: Opel-kwartet in de punten
In de Top 10 op de Al-Ring voerde Olivier's teamgenoot Manuel Reuter het viertal Opel-rijders aan. Hij startte de race als zestiende, maar klom op tot een vierde plaats. Reuter bezet daarmee een tiende plaats in de titelstrijd. Eerder reed hij op de Nürburgring al een indrukwekkende race en onderschreef met snelle rondetijden het potentieel van de Astra. Reuter voerde de race zelfs vijf ronden aan.

Voor Opel verliep het op de Al Ring, met uitzondering van de tijdtraining, prima.
In de beide testsessies op vrijdag realiseerde Alain Menu (Opel Euroteam) een vierde plek en Timo Scheider (Opel Team Holzer) was goed voor een tweede plaats. In de vrije training behoorden Scheider, Bartels (Opel Team Holzer), Reuter en Menu tot de vier Opel-coureurs binnen de Top 10 en in de warm up waren Scheider en Menu goed voor de plaatsen vier en zes. Menu, Brits toerwagenkampioen in 2000, reed in de kwalificatierace naar een vijfde plaats, maar viel in de hoofdrace uit door een startongeval. Ook Bartels en Scheider moesten door aanrijdingen voortijdig opgeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie