Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ESafe beveiligd tegen WIN32.NIMDA varianten

eSafe biedt Pro-Actieve beveiliging tegen WIN32.NIMDA varianten

Tel Aviv/IJsselstein, 21 september 2001 Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN) heeft aangekondigd dat er een update beschikbaar is van eSafe Gateway 3.0, de enige content beveiligingsoplossing op gateway-niveau die volledige bescherming biedt tegen toekomstige vandalen die gebruik maken van het beveiligingslek zoals gebruikt in Win32.Nimda. Nimda heeft hiermee één van de gevaarlijkste vijandige digitale bedreigingen kunnen worden die er op dit ogenblik bestaan.

Daarnaast heeft Aladdin aangekondigd dat er een gratis cleaning utility beschikbaar is voor PC's die geïnfecteerd zijn door de uiterst gevaarlijke Win32.Nimda worm. Aladdin's meest recente eSafe vandaal- / virusupdate beschermt organisaties en particuliere gebruikers tegen de Win32.Nimda, een zich snel, via massaal emailen verspreidende trojaan. Uitgebreide bescherming, waaronder een nieuw gecreëerde cleaning tool en een volledige beschrijving van het gevaar zijn beschikbaar op de website van Aladdin's Content Security Response Team (CSRT) www.eAladdin.com/home/crst/index.asp.

Win32.Nimba komt binnen als een executable attachment, genaamd README.EXE , en lijkt gelijk te zijn aan voorgaande bedreigingen; hij blijft echter onzichtbaar en draait automatisch zonder dat een attachment wordt geopend. PC's worden zo geïnfecteerd door alleen de emailboodschap te bekijken; een eigenschap die mogelijk wordt gemaakt door het gebruik van diverse bekende exploits van het Windows-besturingssysteem. Win32.Nimda verspreidt zichzelf via email, creëert een achterdeurtje en kan Webpagina's op servers vernietigen en alle gebruikers die die pagina's bezoeken aanvallen en infecteren.

"Doordat de Win32.Nimda worm PC's infecteert via allerlei verborgen methodes verspreidt hij zichzelf ontzettend snel," zei Ofer Elzam, senior beveiligingsexpert bij het Israëlische Aladdin Knowledge Systems. "De combinatie van het gebruik door de worm van exploits en zwakke plekken maken van hem een schoolvoorbeeld van de toenemende creativiteit en daarop volgende gevaren van zulke bedreigingen. Aladdin is enthousiast op gateway-niveau een effectieve bescherming te kunnen bieden. Tevens biedt Aladdin een eenvoudig te gebruiken cleaningtool die snel kan ontdekken of PC's geïnfecteerd zijn. Dezelfde tool kan de PC daarna opschonen en herstellen."

Bezoek voor de laatste virus- en vandaalupdates, waaronder meer informatie over de Win32.Nimda worm en (proef)versies van Aladdin's eSafe Content Security oplossing, www.ealaddin.com/esafe.

Over eSafe: Aladdin's eSafe producten - eSafe Desktop, eSafe Enterprise en eSafe Gateway - leveren de meest uitgebreide vorm van bescherming tegen vijandige elementen op het Internet en geven gebruikers het vertrouwen veilig over het Internet te kunnen surfen. eSafe is het enige totaalpakket met pro-actieve beveiligingsoplossingen van gateway tot desktop. Het is tevens de enige die Sandbox-bescherming biedt tegen alle vormen van vijandige inhoud zoals virussen, vandalen en wormen; een unieke eigenschap die in deze vorm alleen in Aladdin's eSafe oplossingen wordt gevonden. De Sandbox trekt een 'beschermende muur' op rond primaire systeembestanden en isoleert alle potentieel gevaarlijke virussen, vandalen en wormen in een steriele omgeving waardoor ze geen schade meer kunnen aanrichten aan systemresources of bestanden kunnen infecteren of stelen.

Naast antivirus bescherming stellen de eSafe-producten organisaties in staat om:
- de mogelijkheden van gebruikers om vitale systeembestanden te veranderen te blokkeren, waardoor het IT-onderhoud en reparatiekosten aanzienlijk verminderd worden.
- de toegang te blokkeren tot websites met een ongewenste of kaadaardige inhoud, zoals haatliteratuur of pornografie, of die sites die bekend staan om het verspreiden van virussen.
- te voorkomen dat uitgaande emails vertrouwelijke of verboden inhoud bevatten.

Over Aladdin: Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en
-productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie