Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegwerkzaamheden Langeweg tussen Kruisland en Steenbergen

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Steenbergen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Steenbergen


Diverse mededelingen

Wegwerkzaamheden Kruisland, Langeweg

Als onderdeel van de aanleg van het fietspad tussen Steenbergen en Kruisland is gestart met de werkzaamheden op de Langeweg in de bebouwde kom van Kruisland. De Langeweg wordt hiervoor ter hoogte van de Markt voor doorgaand verkeer afgesloten.
Het verkeer tussen Steenbergen en Roosendaal / Oud Gastel wordt met bebording omgeleid.
De werkzaamheden zullen tot november duren.

---

Informatiebijeenkomst Dynamische SnelheidsInformatie Steenbergen
Op dinsdag 25 september 2001 start de Provincie Noord-Brabant een proef met een nieuw instrument om de verkeersveiligheid in de Franseweg, Burgemeester Van Loonstraat en Zeelandweg-oost te verbeteren. Wilt u hier meer van weten? U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst over het pilotproject 'Dynamische SnelheidsInformatie (DSI)' die de Provincie die avond samen met uw gemeente heeft georganiseerd. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in de burgerzaal van het gemeentehuis, Westdam 22, Steenbergen.

Wat is DSI?
DSI is een nieuwe techniek, die naast de doorstroming van verkeer vooral de verkeersveiligheid kan verbeteren. Het systeem confronteert de weggebruiker direct met zijn snelheid. De gemeenten Steenbergen en Alphen-Chaam hebben vanaf eind september de Nederlandse primeur met dit systeem dat actuele informatie verschaft over de rijsnelheid van de individuele weggebruiker. Wel staan er borden langs de weg met de mededeling 'u rijdt te snel'. Deze borden laten weliswaar zien dat de snelheid wordt overschreden, maar geven géén informatie over de hoogte van de rijsnelheid. DSI is dus uitdrukkelijk geen handhavinginstrument als de vermaarde 'flitspalen'.

Programma
19.30 uur welkom door wethouder A.G.M. IJzermans. 19.40 uur toelichting op het systeem plus video door mevrouw ir. A. van der Elst van de firma Advin.
20.05 uur toelichting door Brabants gedeputeerde voor verkeer, drs. P. van Vugt.
20.15 uur vragenronde.
20.30 uur demonstratie + opening systeem op locatie. 21.00 uur afsluiting.

---

Hoorzittingen

Commissie Bezwaar- en Beroepschriften
Op woensdag 26 september 2001 houdt de commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Steenbergen een hoorzitting in vergaderkamer 21 van het stadskantoor aan de Westdam 22 te Steenbergen. Op de agenda staan de volgende bezwaarschriften.

van 09.00 uur tot 09.30 uur
De heren H. Baptist en M. Koen tegen het fictieve besluit van burgemeester en wethouders om niet handhavend op te treden jegens de heer Nouws, zulks vanwege vermeende niet naleving van de voorschriften verbonden aan de hem op 26 januari 1995 op basis van de wet milieubeheer verleende vergunning voor een varkensstal.

van 09.30 uur tot 10.00 uur
De heren Luijsterburg, Spanos en Hu tegen het besluit van de raad van Steenbergen tot vaststelling van een voorbereidingsbesluit tot wijziging van het bestemmingsplan Charitas 1976 ten behoeve van de bouw van seniorenwoningen aan de Kleine Kerkstraat te Steenbergen.

van 10.00 uur tot 10.30 uur
De heer mr J.R. Zange tegen het besluit van burgemeester en wethouders om de heer J.W. van Toorn bouwvergunning te verlenen voor het bouwen van een woning aan de Moerstraat 3 te Kruisland.

De indieners van de bezwaarschriften maar ook andere belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze hoorzitting te doen horen. Het bezwaarschrift en eventuele verdere op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indieners en andere belanghebbenden vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis.

Voor nadere informatie kan men terecht bij de secretaris van de commissie.

---

Op 1 oktober nieuw paspoort en identiteitskaart

Op tijd naar de gemeente voor een paspoort of Identiteitskaart Vanaf 1 oktober 2001 is er een nieuw paspoort en een nieuwe identiteitskaart.
Tegelijk veranderen de regels voor het aanvragen van een nieuw reisdocument en het bijschrijven van kinderen. Het is belangrijk dat men op tijd naar de gemeente gaat.

Na 5 werkdagen (een week) terug om reisdocument op te halen De nieuwe reisdocumenten worden met het oog op een betere beveiliging op een centrale plaats in Nederland van ieders persoonlijke gegevens voorzien.
Daarom krijgt men een paspoort of identiteitskaart niet meteen mee, maar kan het in de gemeente Steenbergen na 5 werkdagen (een week) worden opgehaald.
Bij het aanvragen moet het huidige reisdocument en één recente, professionele pasfoto worden overlegd. De pasfoto moet recht van voren zijn genomen, dus niet van opzij.

Kinderen bijschrijven - kind en pasfoto mee
Kinderen van elke leeftijd mogen een eigen paspoort hebben. Tot en met vijftien jaar kan een kind ook worden bijgeschreven in het paspoort van de ouder. Om de identiteit van het kind vast te stellen moet voortaan het kind bij de aanvraag aanwezig zijn en moet een pasfoto van het kind worden meegenomen. Ook voor het bijschrijven van kinderen geldt voortaan een wachttijd van 5 werkdagen (een week). De pasfoto van het kind moet eveneens recht van voren zijn genomen. Het kind hoeft niet mee om het paspoort met bijschrijving op te halen.
Spoedprocedure
Indien men sneller over een paspoort, identiteitskaart of bijschrijving moet kunnen beschikken, kan in bepaalde situaties gebruik worden gemaakt van de spoedprocedure.

Normaal gesproken kan het document dan de eerstvolgende werkdag worden opgehaald.

Aan de spoedprocedure zijn wel extra kosten f 73,55 per aanvraag verbonden.
In de eerste week van oktober kan geen beroep worden gedaan op de spoedprocedure.

Meer informatie
Voor vragen kan men terecht op www.paspoortinformatie.nl of bij de afdeling Bevolking.

---

Nieuwe gemeentegids en stadsplattegrond

Mocht u de gids dan wel de plattegrond nog niet ontvangen hebben, dan kunt u een gids en plattegrond afhalen bij de receptie in het stadhuis, Kaaistraat 47.

---Nog ongeveer 100 dagen en we betalen met euros. Dan is het over met de gulden, de mark of de franc. Het zal even wennen zijn. Maar ook wel weer gemakkelijk bij vakantie in het buitenland. En geen wisselkoersen meer. We rekenen een brood in Spanje of Oostenrijk met dezelfde munt af als in Nederland.

De landen die na 1 januari 2002 met de euro meedoen, zijn: Duitsland, Ierland, Nederland, Griekenland, Finland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, België, Italië, Portugal, Spanje. De eerste letters van deze landen vormen drie wonderlijke woorden: DING FLOF BIPS. Met dat ezelsbruggetje is gemakkelijk te onthouden waar we met de euro terechtkunnen.

Een stukje geschiedenis
De euro is een gevolg van langdurige internationale samenwerking in Europa. Die begon al in 1952 met de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS). In die tijd ontstond ook de Benelux (België, Nederland, Luxemburg). In 1957 volgde de Europees Economische Gemeenschap (EEG), waarvan behalve de Beneluxlanden ook Frankrijk, Duitsland en Italië lid waren. In 1973 sloten Groot-Brittannië, Ierland en Denemarken zich aan. In de jaren 80 ook Griekenland, Spanje en Portugal. In 1993 veranderde de naam Europese Gemeenschap (EG) in Europese Unie (EU). Toen werden ook Finland, Zweden en Oostenrijk lid. Van deze 15 EU-landen doen er nu 12 mee aan de euro. Groot-Brittannië, Denemarken en Zweden houden (nog) hun eigen munt. Het zal wel even wennen zijn, ja. Maar straks zijn er meer Europeanen die dagelijks hun euro gebruiken, dan Amerikanen hun dollar.

Wanneer gaan we met euros betalen?
De overgang van gulden naar euro kent een paar belangrijke data. De belangrijkste voor onze portemonnee is 1 januari 2002. Vanaf die dag is de euro ons 'wettig betaalmiddel'.

Tussen 1 januari en 28 januari 2002 kunnen we met guldens of euros betalen, maar krijgen we als wisselgeld alleen nog euros terug. Om ons alvast te laten wennen, worden prijzen steeds vaker in euros én in guldens vermeld. Op onze bank- en girorekeningen gebeurt dat al een jaar. En vanaf 1 juli moeten alle producten in de winkels dubbel geprijsd zijn.

Hoelang blijven guldens nog geldig?
Na 28 januari 2002 kunnen we alleen nog met euros betalen. Tot 1 april 2002 kunnen we guldens gratis wisselen (of storten) bij een bank waar we een eigen rekening hebben. Tussen 1 april 2002 en 1 januari 2003 kunnen we nog wel guldens voor euros storten of wisselen, maar moeten we daar provisie voor betalen. Wie na 1 januari 2003 nog guldens heeft, moet naar een filiaal van de Nederlandse Bank. Dat kan tot 1 januari 2

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...