Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tankstations overtreden nog steeds verkoopverbod alcohol

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

MINISTERIE VWS
minvws.nl

Kvw: Tankstations overtreden nog steeds verkoopverbod alcohol

Dit is een origineel persbericht.

21 september 2001, nummer 97

Dit persbericht gaat uit onder verantwoordelijkheid van de Keuringsdienst van Waren

De Keuringsdienst van Waren heeft opnieuw controles uitgevoerd bij tankstations op de verkoop van alcohol. De verkoop van alcohol is sinds november vorig jaar verboden. Bij 13% van de gecontroleerde tankstations werd alcohol in de verkoop aangetroffen.

De extra controles werden uitgevoerd omdat het overtredingpercentage tijdens de eerste inspectieronde eind vorig jaar onacceptabel hoog was. Toen overtrad meer dan 40% van de geïnspecteerde tankstations de Drank- en Horecawet op het gebied van de verboden verkoop van alcoholhoudende dranken.

Tijdens deze tweede inspectieronde werden ruim 1250 tankstations gecontroleerd. Met de 13% overtreders van de tweede ronde is er dus wel sprake van een aanzienlijke vooruitgang.

De alcoholverkoop vond plaats bij tankstations langs de provinciale weg en binnen de bebouwde kom. Bij de tankstations langs de snelweg werd geen enkele overtreding geconstateerd.
Opmerkelijk zijn de regionale verschillen in de overtredingspercentages:
Noord: Groningen, Friesland, Drenthe 18% Oost: Gelderland, Overijssel 18% Zuid: Noord-Brabant, Limburg 10% Noord-West: Noord-Holland, Utrecht, Flevoland 14% Zuid-West: Zuid-Holland, Zeeland 7% Een verklaring voor de verschillen heeft de Keuringsdienst van Waren niet.

Tegen de eigenaren van de tankstations is proces-verbaal opgemaakt. De Keuringsdienst van Waren zet haar controles voort.


-0-0-0-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie