Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe gehandicaptenparkeerkaart uniform in Europa

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

21 september 2001
Jaap van Deursen, afdeling Zorg & Voorzieningen Publieksdienst/ Victor Portanger, afdeling Klantenservice & Communicatie Publieksdienst 023-5114310/5114362
96/2001
Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst
Persbericht

Datum
Informatie bij
Telefoon
Nummer
Nieuwe gehandicaptenparkeerkaart is uniform in Europa en persoonsgebonden De Invalidenparkeerkaart (IPK) zal per 1 oktober a.s. overgaan in de Gehandicaptenparkeerkaart (GPK). Met de nieuwe kaart kan in de gehele Europese Gemeenschap gebruik worden gemaakt van de faciliteiten zoals die in het betreffende land gelden. Een ander verschil met de 'oude' kaart is dat de GPK persoons- en niet meer kentekengebonden is. De nieuwe kaart heeft enkele voordelen boven de oude. Omdat de Gehandicaptenparkeerkaart Europees uniform is, kunnen kaarthouders gebruik maken van dezelfde faciliteiten als kaarthouders in het betreffende land. Hierdoor wordt het vrije verkeer voor personen met een handicap gemakkelijker. Een ander voordeel is dat de nieuwe GPK niet meer voertuiggebonden maar persoonsgebonden is. Hierdoor heeft de kaarthouder de vrijheid om gebruik te maken van een voertuig dat hij op dat moment tot zijn beschikking heeft. De GPK is niet meer voorzien van een kenteken maar van een pasfoto. Alleen personen die zeer ernstige problemen met lopen hebben en zelfs geen kleine afstanden zelfstandig kunnen lopen, komen in aanmerking voor de GPK. De loopbeperking zal worden beoordeeld door de gemeente Haarlem die, indien nodig, advies van een onafhankelijk arts zal vragen. De GPK kan vanaf 1 oktober a.s. ook worden aangevraagd indien de gehandicapte als passagier meerijdt. Voorwaarde hierbij is dat de gehandicapte van deur tot deur afhankelijk is van de hulp van de bestuurder. De oude IPK blijft geldig tot de daarop vermelde datum. Voor meer informatie, het opvragen van de folder over de GPK of het indienen van een aanvraag kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact opnemen met de afdeling Zorg en Voorzieningen van de gemeente Haarlem. Het telefoonnummer is 023- 5114368. Indien u in Schalkwijk woont kunt u tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact opnemen met telefoonnummer 023- 5114070.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie