Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gents Museum zendt Ensor naar Finland

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

M u s e u m v o o r S c h o n e K u n s t e n z e n d t E n s o r n a a r F i n l a n d (06/07/2001)

In het kader van de culturele akkoorden Vlaanderen-Finland organiseert het Museum voor Schone Kunsten tentoonstellingen van de etsen van James Ensor in twee Finse musea.

In 1997 kocht het museum een volledige verzameling van het grafisch werk van James Ensor, dat 133 prenten omvat. Uit deze verzameling werd werk geselecteerd om in Finland alle aspecten van Ensors grafisch genie aan bod te laten komen.

De tentoonstelling is vanaf 21 september 2001 te zien in het Jyväskyla Art Museum en daarna vanaf 23 november in het Hämeenlinna Art Museum.

Beide musea hebben een traditie in het exposeren van grafisch werk. Het is echter de eerste keer dat het Finse publiek zo grondig zal kunnen kennismaken met het werk van James Ensor.

Voor het Gentse museum vormt dit project het begin van een samenwerking met Finland. Er wordt onder meer gedacht aan een tentoonstelling van Finse kunst uit de 19de eeuw in samenwerking met het Atheneum in Helsinki, het belangrijkste kunstmuseum in Finland. Zowel de Vlaamse Gemeenschap als de Finse ambassade zijn bij deze besprekingen betrokken.

Informatie

Museum voor Schone Kunsten, Nicolaas De Liemaeckereplein 3, 9000 Gent,

tel. (09)222 17 03, fax (09)221 60 15, e-mail (museum.msk@gent.be)

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie