Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma Snickels Festival in Schalkwijk

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Uitgave: SNICKELS e v e n t s

Datum: Mei 2001

Contact: Frank Agterberg / 06-53 29 39 16 www.snickelsfestival.com

Op 21 en 22 september 2001 vindt voor de vijfde maal het SNICKELS festival plaats. Het festival wordt jaarlijks bezocht door zo n 6000 mensen. Net als voorafgaande jaren wordt het tentendorp opgebouwd op het festivalterrein aan de Kanaaldijk-Zuid in Schalkwijk.

Voor deze vijfde editie heeft de organisatie flink uitgepakt met een nog bredere programmering dan ooit tevoren. De hoogtepunten van de afgelopen vier jaar waren zonder twijfel de optredens van de Rowwen Hèze (1997 en 1999) en De Dijk (1998 en 2000). Daarom zijn deze twee Nederlandse toppers wederom te vinden op het Mainstage van het SNICKELS festival.

De artiesten die te gast zijn op het SNICKELS festival treden op in drie verschillende thematenten. De festivaltenten zijn stijlvol ingericht waardoor elke tent haar eigen ambiance krijgt. Dit jaar kunnen we een onderscheidt maken in Mainstage , La Luna en The Lounge .

Evenals de uiterlijke opzet van het festivalterrein heeft ook de programmering een zeer gevarieerd karakter.

Programmering SNICKELS festival 2001

Vrijdag 21 September

Zaterdag 22 September

De Dijk

Rowwen Hèze

Pater Moeskroen

Henk Westbroek & consorten

Green Lizard

Tröckener Kecks

Beam

Beatbusters

George Baker

De Rododendrons

Ome Cor s Extravaganza

Five-O-La-La-Live

The Bootleg Doors

The Beuk Brothers

B-Where

The Red Shots

vervolg

De Dijk, Tröckener Kecks en Henk Westbroek & consorten bewegen zich al jaren in de top van de Nederlandse popmuziek. Rowwen Hèze maar ook Pater Moeskroen mogen beide gerekend worden tot de top van de Nederlandse feestmuziek.

Aan de alternatieve kant binnen de Nederlandse muziek scene vinden we bands als Beam, bekend van de 3FM-Megahit You Know , Beatbusters en Green Lizard. Green Lizard speelde vorig jaar al op de grote festivals, schitterde begin dit jaar op Noorderslag en staat in juni weer op Pinkpop. De ska-band Beatbusters zit momenteel midden in een CD releaseproject samen met Def P (Osdorp Posse). De band is vooral geroemd door hun spetterende live performance.

Ome Cor s Extravaganza O-La-La-Live is een nieuw fenomeen op de Nederlandse podia. Eerder was de show al te zien op Lowlands, Tivoli en het Smartlappenfestival. Het beste uit de klassieke revue en het meest bijzondere uit de Hollandse Artiestenwereld wordt samengesmolten tot een originele, campy voorstelling.

Het dames trio De Rododendrons brengt een theatrale act vol met Nederlandse smartlappen. George Baker veraste menigeen met de hitrevival Little Green Bag en staat nu volop in de spotlights met de media hit One Day Fly tezamen met het team van het VARA televisie programma Kopspijkers.

2001 is het Memorial Year van de legendarische Doors (30 jaar geleden overleed frontman Jim Morrison). The Bootleg Doors is wereldwijd bekend met hun vertolking van deze psychedelische rockband uit de jaren 70.

Ook dit jaar biedt het SNICKELS festival weer plaats aan lokale bands. De Rock&Roll band The Red Shots is een oude bekende op het festival. The Beuk Brothers is een virtuoze rockcoverband met nummers van o.a. Live en de Rolling Stones. B-Where speelt een eigen repertoire

De voorverkoop voor het SNICKELS festival start op 2 Juli 2001. (Voorverkoop adressen volgen op een later tijdstip)

Meer informatie / updates:

www.snickelsfestival.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie