Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: Gehele regio

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele regio 21-09-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhouding inbrekers industrieterrein
EMMELOORD - Twee Lelystedelingen van 22 jaar zijn vanmorgen vroeg aangehouden op het industrieterrein aan de Landbouwkade. De beide verdachten liepen rond op het terrein en doken weg toen er een auto langsreed, wat de aandacht trok van een surveillerende agent. De 22-jarigen waren met een auto gekomen en hadden de buit, bestaande uit computers, nog in het voertuig liggen. Aan het bureau bekenden ze de inbraak. De politie onderzoekt of de verdachten met andere bedrijfsinbraken in verband kunnen worden gebracht.

Aanhouding inbreker op heterdaad
ALMERE - Afgelopen nacht is een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden na een inbraak in een schuur in de Dwarsfluitstraat. De bewoners waarschuwden de politie nadat ze iemand hoorden morrelen aan een schuurdeur en er tuingereedschap werd vermist. Kort daarop is de man in de buurt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Proces verbaal wordt opgemaakt en na verhoor wordt in overleg met justitie beslist wat er verder gedaan kan worden.

Aanhouding na bedreiging
LELYSTAD - Na een melding dat er iemand met een bijl stond te zwaaien op de Drontermeerstraat is donderdagmiddag een 44-jarige man uit Lelystad aangehouden. De man dreigde zijn huisraad kort en klein te slaan toen hij geconfronteerd werd met een deurwaarder. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De bijl is in beslag genomen.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD - Op de Larserdreef is donderdagmorgen een 32-jarige automobiliste uit Almere licht gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw verklaarde dat ze werd afgeleid door een politieauto die een ander voertuig met pech langs de weg te hulp schoot. Ze zag daardoor de bestelbus van een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein voor haar over het hoofd, waarna ze achterop de bestelbus botste. Na het ongeluk is de vrouw per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht met rug- en nekklachten. Haar auto is afgesleept.

Te jong voor de bromfiets
URK - Een 15-jarige bromfietser uit Urk is donderdagavond aangehouden op de Industrierondweg en bekeurd. Vanwege zijn leeftijd was de jongen niet verzekerd. Bovendien droeg hij geen helm. Hij kreeg een boete voor het rijden op een bromfiets onder de 16 jaar en een waarschuwing voor de overige overtredingen.

Rijden onder invloed
EMMELOORD - Vanwege zijn hoge snelheid op de Urkerweg is afgelopen nacht een 28-jarige automobilist aangehouden. De man reed 170 km per uur, gecorrigeerd 157 kilometer. Nadat het voertuig op de Korte Dreef aan de kant was gezet, bleek dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Hij blies 260 ug/l (0.6 promille). Vanwege de snelheidsovertreding van 77 km per uur is zijn rijbewijs ingevorderd.

Auto in beslag genomen na onverzekerd rijden
ALMERE - De auto van een 37-jarige automobilist uit Almere is vanmorgen vroeg in beslag genomen. Zijn voertuig bleek na controle niet meer verzekerd te zijn en ook zijn APK was vervallen. Bovendien had de man al eerder een bekeuring gehad wegens onverzekerd rijden en verkeerde de auto in slechte staat. De auto is in beslag genomen, proces verbaal wordt opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie