Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Flexibilisering van aanspraken op zorg voor gehandicapten

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Persbericht Ministerraad
21 september 2001

FLEXIBILISERING VAN AANSPRAKEN OP ZORG VOOR LICHAMELIJK EN

ZINTUIGLIJK GEHANDICAPTEN

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met een wijziging van de aanspraken op grond van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Het betreft een wijziging van de aanspraken op zorg aan lichamelijk en zintuiglijk gehandicapten en de verzorging en verpleging die bij mensen thuis wordt geleverd. Het kabinet verwacht dat de zorg hiermee op een meer flexibele wijze kan worden geleverd en dat beter tegemoet kan worden gekomen aan de vraag van de verzekerde.

Bij de thuiszorg vervalt het vastgestelde maximum van 3 uur zorgverlening per dag. Verder worden belemmeringen weggenomen bij de zorgverlening door verzorgingshuizen en verpleeghuizen aan mensen die thuis wonen. Door deze maatregelen zal een cliënt makkelijker zorg thuis kunnen krijgen van een verpleeghuis, een verzorgingshuis of van een instelling voor thuiszorg.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de Algemene Maatregel van Bestuur die voor deze wijzigingen noodzakelijk is, voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van de AmvB wordt pas openbaar bij publicatie in het Staatsblad.

RVD, 21.09.2001reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie