Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medtronic bouwt distributiecentrum in Heerlen

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PR-NETWERK

Medtronic bouwt haar grootste geint. distrib.centrum

P E R S B E R I C H T
21 September 2001

Medtronic bouwt haar grootste en meest geïntegreerde distributiecentrum in Heerlen, Nederland

Heerlen Medtronic, Inc., heeft vandaag aangekondigd dat zij in Businesspark Trilandis in Heerlen, Limburg, een groot nieuw distributiecentrum (30.000 m2) zal bouwen. Dit centrum, dat in het najaar van 2002 wordt opgeleverd, wordt het grootste en meest geïntegreerde distributiecentrum van Medtronic ter wereld.

'Dit nieuwe distributiecentrum stelt ons in staat om nog sneller en efficiënter onze patiënten en klanten van producten en diensten te voorzien die bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van hun leven. Wij hebben de keus op Heerlen laten vallen vanwege de centrale ligging in Europa, de goede communicatie-infrastructuur, en de aanwezigheid van hoog-gekwalificeerd personeel', aldus Barry Wilson, President van Medtronic International.
Behalve de functies van een distributiecentrum biedt het nieuwe gebouw ook onderdak aan de Verkooporganisaties van de Benelux en van de noordelijke regio's, de Europese IT-dienst, het Europese Financial Shared Services Centre en andere gecentraliseerde diensten van Medtronic in Europa.

Deze uitbreiding is een weerspiegeling van de groei van Medtronic binnen de wereldmarkt voor de medisch-technologische industrie en een bevestiging van haar aanwezigheid in Nederland en Europa. Als wereldleider op het gebied van behandelingen van chronische aandoeningen, breidt Medtronic haar activiteiten over de hele wereld verder uit om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende voorkeur voor en vraag naar Medtronic producten.

Voorkeur voor Zuid-Limburg
Heinz Kleymann, General Manager van EOC, het Europese Operational Centre, verklaart: 'ik ben blij en trots te kunnen melden dat Medtronic Heerlen heeft gekozen als plaats voor dit nieuwe Europese distributiecentrum. Uit deze keus blijkt de waardering voor onze medewerkers hier in Nederland. Tevens is de verhuizing vanuit Kerkrade naar Heerlen een bevestiging van Medtronic's keuze voor Zuid-Limburg.'

Medtronic is al sinds 1969 actief in Nederland, toen een kleine eerste productie-eenheid werd gestart. Earl Bakken, de grondlegger van Medtronic, koos persoonlijk Kerkrade uit als plaats om hier een fabriek neer te zetten. Op de nieuwe locatie zal Medtronic zo'n 600 employees huisvesten en is daarmee een van de grootste werkgevers in de regio.

Medtronic is al sinds 1969 actief in Nederland, toen een kleine eerste productie-eenheid werd gestart. Earl Bakken, de grondlegger van Medtronic, koos toen persoonlijk Kerkrade uit als plaats om hier een fabriek neer te zetten. Op de nieuwe locatie zal Metronic aanvankelijk ongeveer 450 werknemers huisvesten met de mogelijkheid tot verdere groei. Daarmee is Medtronic een van de grootste werkgevers in de regio.

Medtronic heeft voorts nog twee andere grote vestigingen in Nederland. Het Bakken Research Centre (BRC) in Maastricht vormt met 160 employees de Europese Research en Development-tak, van waaruit samen met doktoren in heel Europa nieuwe behandelingen worden uitgedacht en klinische testen van nieuwe producten worden begeleid.

Vitatron, een onafhankelijk Nederlands medisch bedrijf maar sinds 1986 een dochteronderneming van Medtronic, is Europa's tweede pacemaker-fabrikant. Vitatron bouwt op dit moment een nieuw hoofdkantoor in Arnhem.

Medtronic, Inc., met haar hoofdkantoor in Minneapolis, is wereld's grootste medisch-technologisch bedrijf, dat voorziet in levenslange behandelingen voor mensen met chronische aandoeningen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd bij Lausanne in Zwitserland. (www.medtronic.com)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie