Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Vechtpartij en vuurwapen
21-9-2001. Gisteravond vlak voor aanvang van de UEFA-cupwedstrijd van Ajax waren politiemensen getuige van een ruzie tussen twee mannen. Toen zij de vechtenden uit elkaar wilden halen, begon één van hen zich agressief te gedragen. Hij nam een vechthouding aan en rende vervolgens weg. Onderweg trok hij een vuurwapen uit zijn jas en richtte dat op de politie. Na een strubbeling wisten de agenten de man te ontwapenen. De verdachte, een 32-jarige inwoner van Purmerend, is in verzekering gesteld. Het wapen is in beslag genomen.


---

Aanhoudingen na overval
21-9-2001. Gisteravond rond 23.00 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een jongerencentrum aan de Houtmankade. De politie arresteerde twee mannen van respectievelijk 19 en 17 jaar oud. De overige overvallers waren al weg. De buit, voornamelijk persoonlijke goederen, werd gedeeltelijk teruggevonden. Er raakte niemand gewond. Politie schiet op banden
21-9-2001. Vannacht rond 03.00 uur ging de politie naar een inbraakmelding op de Uiterweg te Aalsmeer. De politie werd gewaarschuwd dat er ingebroken werd bij een jachthaven. Collegas troffen bij onderzoek een man aan die zich in eerste instantie ingesloten had. Toen de verdachte op aanroepen tevoorschijn kwam, dreigde hij agressief met een breekijzer en wist in een, naar later bleek gestolen, auto te stappen. De politiemensen hebben enkele malen gericht op de autobanden geschoten. De verdachte wist echter te ontkomen. De vluchtauto is later in Aalsmeer aangetroffen. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De Rijksrecherche is in kennis gesteld van dit schietincident.

Autobrand Lijnbaansgracht
20-9-2001. Een 29-jarige automobilist uit Hoofddorp werd vannacht onaangenaam verrast toen hij op de Lijnbaansgracht zijn auto startte. Bij de tweede startpoging hoorde hij een knal en vloog het motorcompartiment in brand. De man greep gauw zijn spullen bij elkaar en zocht vervolgens een veilig heenkomen. De brandweer bluste het vuur. De auto brandde grotendeels uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie