Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-09-2001 Politieberichten district Sittard (HP 15.15) Vrijdag 21 september 2001

Geleen, verkeerscontroles:
Op donderdag 20 september 2001 hebben te Geleen op verschillende plaatsen verkeerscontroles plaatsgevonden. Op de Oranjelaan en Kluis te Geleen betrof dit snelheidscontroles, terwijl op de Rijksweg Noord een algehele verkeerscontrole werd gehouden.
De snelheidscontroles op de Oranjelaan en Kluis vonden plaats tussen 11.00 en 14.00 uur. In totaal werd de snelheid gemeten van 904 motorvoertuigen waarvan 40 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km per uur.
Op de Rijksweg Noord werd gecontroleerd tussen 14.00 en 16.30 uur. Hier werden 14 bestuurders bekeurd omdat zij de verplichte autogordel niet droegen en drie bestuurders omdat zij de autopapieren niet op eerste vordering konden tonen. Drie bestuurder werden verder bekeurd omdat, een automobilist zijn mistlampen van zijn auto aan had terwijl dit geheel onnodig was, een bestuurder omdat zijn auto niet APK gekeurd was, terwijl een andere bestuurder zijn auto geheel niet verzekerd had.

Elsloo/Buchten, vier branden in kort tijdsbestek: In Elsloo en Buchten hebben op donderdagavond en vrijdagmorgen binnen een kort tijdsbestek vier branden plaatsgevonden. Donderdagavond kort voor middernacht vond op de Spoorstraat in Buchten de eerste brand plaats. Hier raakte een coniferenhaag in brand. De brandweer bluste de brand. Na zoveel regen de afgelopen dagen is het sterke vermoeden dat hier een brandstichting heeft plaatsgevonden. De bewoner heeft van de brandstichting aangifte gedaan. Op de Jurgenstraat in Elsloo raakte omstreeks 00.45 uur een schuurtje aan de achterzijde van een woning in brand. Een achterbuurman werd hier wakker van het geknetter van brand. Hij waarschuwde meteen de brandweer. De brand moet volgens de brandweer al een tijdje in de schuur hebben gewoed eer het door het dak naar buiten sloeg. Op vrijdagmorgen 21 september omstreeks 01.00 uur raakte op de Stationsstraat in Elsloo op het bedrijfsterrein van de BTL groenvoorzieningen een bedrijfsvoertuig in brand. De brandweer had brand snel onder controle. Ook hier is het vermoeden aanwezig dat er sprake is van een brandstichting.
Nog geen kwartier later vond een vierde brand plaats nu opnieuw op de Spoorstraat in Elsloo. Hier stond een stenen schuur met bovenetage in lichter laaie. De brandweer had ook hier de brand snel onder controle. De spuitgasten troffen een deur van tuin open aan terwijl de eigenaar deze s avonds dicht had gemaakt. Ook hier wordt brandstichting niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar een mogelijke brandstichter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie