Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 21-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 17.05) Vrijdag 21 september 2001

Maastricht, bejaarde slachtoffer babbeltruc:
Een 89 jarige inwoonster van Maastricht is vrijdagmorgen 21 september 2001 het slachtoffer geworden van een babbeltruc van twee vrouwen. Aan de woning van de bejaarde aan de Drossaertruwe te Maastricht meldden zich vrijdagmorgen omstreeks 11.35 uur twee onbekende vrouwen. Zij vroegen de bejaarde bewoonster om wat water voor een familielid die in dezelfde flat zou wonen. De bejaarde vrouw was daarbij behulpzaam en liep naar haar keuken om een flesje water te vullen. Niet de bedoeling was dat beide vrouwen mee haar woning binnen kamen maar dat gebeurde wel. Nadat de bewoonster bemerkte dat beide vrouwen mee in haar woning waren gekomen werkte zij beide vrouwen naar buiten. Echter het kwaad was toen al geschied. Kort daarna bemerkte de vrouw dat haar handtas was doorzicht en daaruit een geldbedrag van fl. 1600,- was gestolen. De bejaarde vrouw heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, roodlicht controle:
Donderdagavond 21 september 2001 heeft op de oversteekplaats over de autosnelweg A-2 ter hoogte van de Nassaulaan een controle plaatsgevonden van de verkeerslichten. Vele klachten werden bij de politie gedaan over gevaarlijke overstekers die het rode verkeerslicht negeerden.
Tussen 20.00 en 21.45 uur werd door de politie gecontroleerd. 35 bestuurders van fietsen en bromfietsen lapten het rode licht aan hun laars en staken over. Allen werden door de politie bekeurd. Er deden zich gevaarlijke situaties voor. Zelfs bij naderende voertuigen over de A-2 werd door fietsers en bromfiesters als ware kamikaze piloten de weg overgestoken. Een jeugdige bromfietser, 14 jaar, die ook door het rode licht was gereden wilde zich aan de controle onttrekken. Hij verklaarde doodleuk dat zijn moeder het rijden op de bromfiets goedvond en hij dat dus ook maar deed. Aangezien de wetgever het niet toestaat werd de jeugdige voorzien van een dubbel proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie