Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rockband For Absent Friends presenteert The Big Room Live

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
For Absent Friends Live met CD Presentatie

Datum: 08-09-01

FOR ABSENT FRIENDS presenteert: The Big Room LIVE!

Op 22 september zal in Papendrecht de come-back van de symfonische/progressive rockband For Absent Friends worden gevierd met de presentatie van de nieuwe CD: The Big Room. Om deze come-back tot een succes te maken is rondom de release van de CD een fantastisch live concert georganiseerd waarbij naast For Absent Friends ook de nieuwe formaties Nice Beaver en Ricocher hun opwachting zullen maken.

Still Absent, Still Friends
Op 22 september zal in Papendrecht de come-back van de symfonische/progressive rockband For Absent Friends worden gevierd. Met gepaste trots kondigen wij de release aan van de nieuwe CD van FOR ABSENT FRIENDS genaamd The Big Room. Rondom de release is een Live Concert georganiseerd waarbij tevens de nieuwe symfonische formatie Nice Beaver uit Papendrecht alsmede de Brabantse symfonische rocksensatie Ricocher (o.a. voorprogramma Arena, Saga en Bospop) hun opwachting zullen maken. Beide laatste bands hebben zeer goede recensies in diverse bladen gekregen waaronder Oor en IO Pages.

For Absent Friends is sinds 1988 een van Nederlands toonaangevende melodieuze rockbands. De muziek van FAF wordt nog al eens vergeleken met die van bands als Marillion en Rush, al wordt sinds enkele jaren ook het eigen geluid van de Rotterdammers benadrukt in recensies, of in Oor's popencyclopedie: "Wellicht Nederlands beste symfonische rockband van de jaren negentig met sterk onderbouwde, knap geproduceerde en vooral originele muziek. Breekt na de mini-CD Illusions en het ondergewaardeerde Both Worlds met Running in Circles definitief door in de vaderlandse symfo-scene."

Deze "doorbraak" werd de afgelopen jaren bekroond met optredens in het voorprogramma van bands als Marillion, IQ, Saga en Asia, een televisie-optreden bij het muziekprogramma Maan bij Nacht en met de verkiezing van de laatste cd Tintinnabulation tot Radio 3 Dag-CD. Na de intensieve tournee ter gelegenheid vanTintinnabulation, het album dat twee jaar geleden verscheen, heeft de band zich weer gestort op het componeren van nieuwe songs en het daaraan gekoppelde studio-werk. Tintinnabulation wordt in '98 uitgebracht Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. In januari 1999 verschijnt Decade, een dubbel-cd met het beste van Faf, inclusief drie nieuwe nummers met zanger Hans van Lint.

The Big Room Release Party
Het concert zal plaatsvinden op 22 september 2001 in Zaal Interval, Lange Tiendweg 8a te Papendrecht. Het programma ziet er als volgt uit:

19:00-19:45 Nice Beaver
20:00-21:00 Ricocher
21:30 For Absent Friends

Informatie, Kaarten en Voorverkoop
Voor meer informatie over het concert, zie: www.run.to/faf

De kaarten kosten slechts fl 20,- per stuk en kunnen besteld worden door een bezoekje te brengen aan www.run.to/faf of via (symfoproject@yahoo.com).

Voorverkoop vindt verder plaats via de volgende verkooppunten:

Plato Utrecht Steenweg 13 Utrecht 030 231 0826
Plato Rotterdam Meent 116 Rotterdam 010 413 9175
RB Casual Company Veerweg 27 Papendrecht 078 6413786
Music House Ridderhof 83 Ridderkerk 0180 424259
Simpele Fons Grote Spuistraat 7 Dordrecht www.simpelefons.nl

Voor meer informatie over de bands, zie:

www.forabsentfriends.com
www.ricocher.com
www.nicebeaver.nl

FAF CD Presentatie
Eilandstraat 21
3351AB
papendrecht
Telefoon: 06-24635949

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie