Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin bij jubileum Vereniging Weer- en Sterrenkunde Ede

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

22/09/01 H.M. de Koningin bij jubileum van Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde te Ede

Hare Majesteit de Koningin woont zaterdag 22 september 2001 een deel bij van de herdenking van het honderdjarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde in het Congrescentrum de Reehorst te Ede. De Koningin neemt tijdens het symposium 'Evolutie in het Heelal' het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst.

De Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (NVWS) is een van de oudste amateur-sterrenkundige verenigingen ter wereld. De vereniging organiseert onder andere lezingen en sterrenkijk avonden en heeft 4000 leden. Daarnaast worden waarnemingen aan diverse objecten in het heelal op nationaal en internationaal niveau uitgewisseld en waar mogelijk gebruikt door de vakastronoom.

In het jubileumjaar zijn diverse activiteiten georganiseerd. Ruim 100 leden zijn naar Zambia gereisd voor het waarnemen van de totale zonsverduistering. De jeugdige Marcel Haas, winnaar van de waarneemwedstrijd, heeft in juli een reeks waarnemingen verricht in Chili op de grootste telescoop ter wereld. Marcel Haas doet tijdens het symposium verslag van zijn waarnemingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie