Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fabrikant L'aurell stoelen opent eigen winkel

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Den Haag, 19 september 2001



Ecologische verantwoorde stoelen uit Ecuador verkrijgbaar in Den Haag

FABRIKANT L'AURELL STOELEN OPENT EIGEN WINKEL: EQUINOX

Op zaterdag 22 september aanstaande opent fabrikant L aurell officieel de deuren van haar eerste winkel Equinox op Frederikstraat 16 in Den Haag. Deze winkel is gespecialiseerd in de verkoop van repro-antieke en moderne stoelen die op ecologische wijze worden gemaakt. Anderhalf jaar na haar start heeft L aurell zich geprofileerd als fabrikant en leverancier van top kwaliteit stoelen voor de allerbeste meubelwinkels in Nederland. Inmiddels worden hun L aurell stoelen verkocht in meer dan 40 winkels verspreid over het hele land, in New York en in Groot-Brittannië.

We hebben inmiddels behoorlijke indruk gemaakt met onze stoelen. Ze zijn van hoge kwaliteit materialen gemaakt en dat kan je zien", aldus Jan Hein de Vroe, één van de directeuren van L aurell. Mede dankzij het in korte tijd opgebouwde succes, heeft L aurell besloten een aantal nieuwe wegen in te slaan. Zo besloten de directeuren Erik van Maasdijk (28) en Jan Hein de Vroe (28) onder ander de uitdaging aan te gaan om een eigen winkel te openen waar stoelen worden verkocht die van verantwoorde materialen zijn gemaakt.

Inspelen op de markt

De laatste maanden heeft L aurell veel geleerd over de ontbrekende elementen op meubelgebied in de Nederlandse markt. Tot onze grote verbazing was de meest gehoorde klacht het feit dat het erg moeilijk is om goede eetkamer stoelen voor redelijke prijzen te vinden. De meeste stoelen zijn niet comfortabel genoeg of niet groot genoeg. Het feit dat we onze eigen fabriek hebben heeft het ons mogelijk gemaakt om een brede collectie betaalbare eetkamer stoelen aan te bieden die specifiek op Nederland zijn toegesneden , aldus Erik van Maasdijk. De eetkamer stoelen zullen in onze eigen winkel Equinox worden verkocht.

Verantwoord hout en schuim

De stoelen van L aurell worden gemaakt van hout uit een Indianen reservaat in het noorden van Ecuador. Het oerwoud kan tot het einde der dagen hout opleveren mits wordt nagedacht over het kapbeleid. Het hout uit deze gebieden zal in de toekomst gecertificeerd worden met een ecologische label. Door middel van een reeds gestart buitenlands project van moderne bosbouw technieken kan hiervoor gezorgd worden. L aurell vindt het belangrijk om gebruik te maken van verantwoord hout en steunt daarom het project. Tevens maakt L aurell in haar zitting gebruikt van een schuim dat bestaat uit kokosharen. "Zo hopen wij een positieve bijdrage te leveren aan de bevolking van Ecuador door verantwoord te produceren en tevens te laten zien dat een mooi product ook ecologisch kan zijn , aldus Erik van Maasdijk.

L aurell stoelen: handgemaakt en niet van origineel te onderscheiden

L aurell onderscheid zich door stoelen te fabriceren die met de hand gemaakt worden in een eigen fabriek in Ecuador. In het Andes gebergte, op hoogtes boven de 2.700 meter, beoefen kleine gemeenschappen dit eeuwenoude vakwerk. De technieken zijn overgebracht van generatie op generatie. Jan Hein de Vroe: Wij specialiseren ons in het aanbrengen van dit vakwerk in repro-antiek bewerkte stoelen. Wij zij er trots op dat de eerste stoelen die wij naar Nederland brachten bij verschillende stoffeerders de indruk wekte authentiek antiek te zijn.

Breed assortiment

De bestaande collectie is een groot succes geweest in het door L aurell beoogde segment. De modellen worden gewaardeerd op het diepe handmatige houtsnijwerk en de iets langere poten, speciaal voor Nederland, waar de mensen wat langer zijn dan de landen waar deze ontwerpen oorspronkelijk vandaan komen. Om een nieuw segment van de markt te bedienen wordt dit najaar een nieuwe lijn aan de collectie toegevoegd. Deze collectie is gebaseerd op onze bestaande modellen, met hetzelfde silhouet, maar ze hebben strakkere lijnen waardoor deze stoelen een moderne, dynamische uitstraling hebben , aldus Erik van Maasdijk. Onze klanten hebben straks de keuze uit meer dan 20 modellen.

Succes L aurell bereidt zich uit over de grenzen

Het bedrijf is begin 2000 opgericht door Erik van Maasdijk en Jan Hein de Vroe. Kwalitatief goede materialen, de juiste modellen, goede klanten service en het leiden van de eigen productie vormen de belangrijkste verklaring voor het succes van L aurell. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie met een eigen fabriek in Ecuador en verkoop van de stoelen in meer dan 40 winkels in Nederland, New York en Groot-Brittannië.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie